Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΟ ΑΙΜΑ συνεχίζει να ρέει στη Μέση Ανατολή, καθώς Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί συγκρούονται με αμείωτη ένταση, τόσο στη Δυτική Οχθη, όσο και στην Ιερουσαλήμ (σελίδα 7).

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Εγκαθίδρυση ισλαμικού καθεστώτος, με την κατάληψη της - ούτως ή άλλως μισοκατεστραμμένης - Καμπούλ από την ισλαμιστική οργάνωση των "φοιτητών" Ταλιμπάν. Το σκηνικό άρχισε να διαμορφώνεται... (σελίδα 8).

ΙΤΑΛΙΑ: Συνδικάτα που αντιπροσωπεύουν 1,6 εκατομμύρια βιομηχανικούς εργάτες κάλεσαν τα μέλη τους χτες σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που θεωρούνται από τις μεγαλύτερες από όσες έχουν σημειωθεί κατά την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρ. Πρόντι (σελίδα 8).

ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ της κυβέρνησης να χορηγεί επιλεκτικά σε πολυεθνικές του εμπορίου, άδειες λειτουργίας τις Κυριακές, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (σελίδα 10).

ΜΕ ΔΥΟ 24ωρες απεργίες, στις 5 και 7 Οκτώβρη, απαντούν οι εργαζόμενοι του "Μινιόν", στην αιφνιδιαστική απόφαση της επιχείρησης να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας τα Σάββατα, από τις 3.30 μμ έως τις 7 το βράδυ (σελίδα 11).

ΔΩΔΕΚΑΩΡΗ εργασία επί εφτά μέρες τη βδομάδα (!) προσπαθεί να επιβάλει στους 100 εργαζόμενους, ο ιδιοκτήτης της ΜΗΤΣΑΣ ΑΒΕΕ στο Σχηματάρι, ενώ καταπατεί συστηματικά κάθε συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (σελίδα 11).

ΣΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥΣ νομικίστικους ακροβατισμούς καταφεύγει τώρα και η Επιτροπή της ΕΕ για τις καταστροφές στο Πάρκο Ελευθερίας (σελίδες 12 - 13).

ΙΔΙΩΤΙΚΟ θεραπευτήριο ζητά για νοσηλεία 6,5 εκατ. δραχμές από έναν τετραπληγικό, τελείως άπορο, πατέρα πέντε παιδιών. Αλλιώς απειλεί να τον οδηγήσει στα δικαστήρια (σελίδα 17).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ