Τρίτη 8 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Σημαντικό πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό αποτελούν οι πτωχεύσεις, που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό από τουρ οπερέιτορς, που διακινούσαν σχεδόν αποκλειστικά τους πελάτες τους στην Ελλάδα. Στο συμπέρασμα αυτό, κατέληξε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αποφασίζοντας παράλληλα, κάτω απ' τις νέες συνθήκες, να εκφράσει τη συμπαράστασή του προς τις επιχειρήσεις εκείνες που μεταφέρουν ένα σημαντικό αριθμό τουριστών στη χώρα μας, δίνοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "σκληρή μάχη σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά".

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Ημερίδα με θέμα "Τηλεματική για έναν καινούριο κόσμο", πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 1996 στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών από την "EUROCOM EXPERTISE", που ανήκει στον όμιλο "ΙΝΤΡΑΚΟΜ". Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι νέες εφαρμογές της τηλεματικής, όπως είναι η ενδοεταιρική οργάνωση μέσω δικτύων Internet, το ηλεκτρονικό εμπόριο (EDI) και η εκπαίδευση με χρήση πολυμέσων (multimedia).

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οικοδομικών - κατασκευαστικών υλικών θα συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο της "UFEMAT" (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εμπόρων Οικοδομικών Υλικών), που θα διεξαχθεί το 1997 στην Ελλάδα από τις 17 ως τις 19 Σεπτέμβρη. Μέλη των Εθνικών Ομοσπονδιών της"UFEMAT" είναι πάνω από 20.000 μεγάλες επιχειρήσεις εμπορίας οικοδομικών υλικών, που συνολικά απασχολούν 250.000 εργαζόμενους, απευθύνονται σε 320 εκατ. καταναλωτές και έχουν κύκλο εργασιών πάνω από 14 τρισ. δρχ. Τη χώρα μας εκπροσωπεί από το 1978 η Πανελλήνια Ενωση Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Ειδών (ΠΕΕΣΒΕ).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το πρόγραμμα - μαμούθ ενίσχυσης της κεφαλαιουχικής βάσης του συγκροτήματος και τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου, παρουσίασε σε έκτακτη γενική συνέλευση ο πρόεδρος του ιδρύματος Σ. Τριανταφυλλίδης. Τα νέα κεφάλαια θα αντληθούν, τόσο από το εξωτερικό (26,5 δισ. δρχ.), όσο και από την Κύπρο (5,3 δισ. δρχ.). Παράλληλα, ελήφθη απόφαση για την έκδοση νέων μετοχών για συνολικό ποσό 13,25 δισ. δρχ. το Μάη του 1997. Για το σκοπό αυτό, θα ετοιμαστεί σύντομα σχετική πρόταση για έγκριση από το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου (Επενδύσεις) ΛΤΔ. Η έκδοση (39,75 δισ. δρχ.) είναι από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ στα χρονικά της Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ