Τρίτη 8 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λυρικό τραγούδι

Τη διάσημη σοπράνο Ρενάτα Σκότο,παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 9 Οκτώβρη (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Η σοπράνο, πλαισιωμένη από την Ορχήστρα της ΕΛΣ,με διεύθυνση του Χόρχε Ρούμπιο,σ' αυτή την πρώτη εμφάνισή της στην Ελλάδα, θα ερμηνεύσει Βάγκνερ.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Ρ. Σκότο ανέφερε: "τραγουδώ σε όλες τις γλώσσες. Υπεύθυνος για τη στροφή μου στο γερμανικό τραγούδι ήταν ο Σ. Αργύρης,ο οποίος με παρότρυνε να ερμηνεύσω Στράους. Μία στροφή στο ρεπερτόριό μου είναι και η ερμηνεία Βάγκνερ, τον οποίο λατρεύω".

Στη συναυλία συμμετέχει και η Χορωδία της ΕΛΣ,με διεύθυνση Φανής Παλαμίδη.Στο δεύτερο μέρος, θα ερμηνεύσει χορωδιακά κομμάτια από όπερες των Βέρντι, Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Μπιζέ, Πουτσίνι κ.ά. Σημειώνουμε ότι η Ρ. Σκότο, εκτός προγράμματος, θα ερμηνεύσει στο Μέγαρο και το "Θάνατο της Ιζόλδης" του Βάγκνερ.

  • Ακρόαση για τη συμπλήρωση των θέσεων του Στούντιο Μπαλέτου της, πραγματοποιεί στις 13/10 στις αίθουσές της (Πειραιώς 199 και Αλκμήνης 68) ηΕθνική Λυρική Σκηνή.Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 10 Οκτώβρη. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 3612.496.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ