Τρίτη 8 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δεκαήμερο Ελληνικού Κινηματογράφου

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,διοργανώνει το "10ήμερο Ελληνικού Κινηματογράφου".Αφιερωμένο στη "Θεσσαλονίκη του χτες και του σήμερα",το φετινό δεκαήμερο ξεκίνησε, χτες, με τις ταινίες "Μαρία Πενταγιώτισσα" του Αχ. Μαδρά και "Ο καιρός των Ελλήνων" του Λ. Παπαστάθη.Περιλαμβάνει διήμερο αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που έχουν διακριθεί, δέκα σύγχρονες ταινίες μεγάλου μήκους (επίσης παραγωγής του ΕΚΚ), δέκα ανακαινισμένες ταινίες της Ταινιοθήκης της Ελλάδας και ένα τριήμερο αφιέρωμα σε ταινίες με θέμα την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Απόψε,"Δάφνις και Χλόη" του Ορ. Λιάσκου,"1922" του Ν. Κούνδουρου - προλογίζει ο Β. Παπαβασιλείου.Αύριο,"Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" των Δ. Τσακίρη, Η. Παρασκευά,"Ρεμπέτικο" του Κ. Φέρρη - προλογίζει ο Χ. Χριστοδούλου.Την Πέμπτη,"Μετέωρα" του Μ. Δόριζα,"Δεξιότερα της Δεξιάς" του Ν. Αντωνάκου - προλογίζει ο Γ. Πατρίκιος.Την Παρασκευή,"Ο μάγος της Αθήνας" του Αχ. Μαδρά,"Ο βιασμός της Αφροδίτης του Α. Παντζή.Προλογίζει ο Π. Νεράντζης.

Στις 12 και 13/10, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους του ΕΚΚ που έχουν διακριθεί. Στις 14/10 θα προβληθούν οι ταινίες: "Οι περιπέτειες του Βιλλάρ" του Γ. Χεπ,"Ταξίδι στα Κύθηρα" του Θ. Αγγελόπουλου.Προλογίζει ο Λ. Κογκαλίδης.Στις 15/10, "Διαγωγή μηδέν" του Μ. Γαζιάδη,"Αντε γεια" του Γ. Τσαμπερόπουλου.Προλογίζει ο Μπ. Μπαρμπουνάκης.

Το Τριήμερο αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει: Στις 16/10, "Αγιον Ορος" του Γ. Χεπ,"Καραβάν Σεράι" του Τ. Ψαρρά.Προλογίζει ο Η. Κουτσούκος.Στις 17/10, "Θεσσαλονίκης αρχείο" του Χ. Κεχαγιόγλου,"Ο φάκελος Πολκ στον αέρα" του Δ. Γρηγοράτου.Προλογίζει ο Α. Κούρτης.Στις 18/10, "Πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης" των αδελφών Μανάκη,"Γενέθλια πόλη" του Τ. Παπαγιαννίδη.Προλογίζει ο Π. Θεοδωρίδης.Ολες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32 - Ολύμπου), στις 9μμ, με είσοδο ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ