Τρίτη 8 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βρέχει... πρεμιέρες

Με το "Κουαρτέτο" του Χάινερ Μίλερ,έργο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία πέρσι, αν και παρουσιάστηκε για λίγες μόνο παραστάσεις, ξεκινά τη φετινή θεατρική περίοδο το "Ανοιχτό Θέατρο".Το "Κουαρτέτο", που ανεβαίνει σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου και σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή και θα παρουσιαστεί για 15 μόνο παραστάσεις, που θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Για τα σκηνικά της παράστασης συνεργάστηκαν ο σκηνοθέτης, η Αγνή Ντούτση και η Ελλη Παπαδημητρακοπούλου.Η μουσική είναι του Θόδωρου Αντωνίου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Κώστας Γαλανάκης, Δήμητρα Χατούπη, Κώστας Φαλελάκης, Νίκος Καραγεώργος, Δέσποινα Καλογρίδου και η πιανίστα Λήδα Πομόνη.

Ο Βαλμόν και η Μαρτέιγ, δύο άνθρωποι ερείπια, γελοίοι και εφιαλτικοί μαζί, γερασμένοι, ερωτικά παροπλισμένοι, άχρηστοι, μεταμφιέζονται διαρκώς σε άλλα πρόσωπα. Εραστές κάποτε, προσπαθούν μάταια να ξεγελάσουν το χρόνο, προσπαθούν απεγνωσμένα να θυμηθούν. Μιλούν με σαρκασμό και χλεύη. Εχουν μπει σ' ένα παιχνίδι που οδηγεί στην καταστροφή, καθώς ο ένας κατασπαράζει τον άλλο.

  • Αύριο, ανοίγει και η αυλαία του θεάτρου "Αναλυτή",όπου παρουσιάζεται η "Λοκαντιέρα" του Γκολντόνι.Μια από τις πιο γνωστές και σημαντικές κωμωδίες του συγγραφέα, που περιγράφει τα ήθη μιας κοινωνίας υποκριτικής και αστείας, με πρωταγωνίστρια μια έξυπνη και ευαίσθητη ιδιοκτήτρια πανδοχείου. Οι σχέσεις, η απληστία αλλά και ο έρωτας φτιάχνουν ένα "μωσαϊκό" με χιούμορ και ευαισθησία. Την ελεύθερη απόδοση και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης,τα σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης,τα κοστούμια ο Κώστας Βελινόπουλος και τη μουσική ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Χρήστος Κελαντώνης, Γιώργος Λιάντος, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Γαλίτης, Θεοδώρα Τζήμου και Θεώνη Σκαλέρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ