Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα "παράπονα" δεν αρκούν

Πίκρες και παράπονα για τη στάση των ΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων συμμάχων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις περιείχαν οι ομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Φινλανδία. Είπε για το ΝΑΤΟ: "Είναι γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει τα μέλη του από επιθετικές ενέργειες που προέρχονται μέσα από τη Συμμαχία".

Ακόμα: "Είναι τουλάχιστον λυπηρό το γεγονός ότι καμία δημοκρατική χώρα, ούτε καν ένας εκ των εταίρων μας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ενώσουν τη φωνή εναντίον αυτών των απροκάλυπτων απειλών. Εάν οι εταίροι μας είχαν υπενθυμίσει στην Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, θα μπορούσε ίσως να είχε αποφευχθεί η κρίση του περασμένου Γενάρη στην περιοχή των νησίδων Ιμια που λίγο έλειψε να πάρει μορφή ενόπλου συγκρούσεως".

Καλές οι διαπιστώσεις, όμως, όπως έχει πλειστάκις αποδειχτεί, δε φτάνουν. Στο "διά ταύτα" οι κυβερνώντες επιλέγουν το δρόμο της υποταγής στους ισχυρούς συμμάχους, με ολέθριες συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ