Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ποιοι θεωρούνται "έχοντες";

"Οι έχοντες και κατέχοντες πρέπει να είναι αυτοί κυρίως, που θα συμβάλουν στην κοινωνική δικαιοσύνη, αυτοί που θα συμβάλουν στην αλλαγή της πορείας της χώρας". Οσο κι αν σας φανεί παράξενο, το είπε προχτές ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας στους παλιούς και νέους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη - μετά τις εκλογές - συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχουμε ακούσει πολλά παχιά λόγια, που ποτέ δεν έγιναν πράξη. Πολύ φοβούμαστε ότι και ο Κώστας Σημίτης - που ηγείται της ομάδας των "εκσυγχρονιστών" του ΠΑΣΟΚ και έχει αναδείξει σε σημαία του το νέο ήθος και ύφος της εξουσίας - θα αυτοδιαψευστεί και θα φανεί για μια ακόμη φορά αφερέγγυος και αναξιόπιστος. Οι φόβοι μας αυτοί ενισχύονται καθημερινά, καθώς όλες οι πληροφορίες, λένε, πως με την οικονομική πολιτική που ετοιμάζει η κυβέρνηση Σημίτη για το 1997 και μέχρι τη λήξη της θητείας της, θα διευρυνθεί η κοινωνική ανισότητα και αδικία. Κι αυτό γιατί, όλα τα σενάρια μέτρων και πολιτικών, αποβλέπουν στο να πληρώνουν οι μη έχοντες και μη κατέχοντες, ώστε να απαλλάσσονται και να θησαυρίζουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Εκτός κι αν ο κύριος Σημίτης θεωρεί ως έχοντες και κατέχοντες τους φτωχούς ή τα νοικοκυριά με τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, που είναι υποψήφιοι φτωχοί. Τα πρώτα δείγματα γραφής, θα τα έχουμε μέχρι τις 30 Νοέμβρη, που θα κατατεθεί στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός του 1997.

Κοντός ψαλμός αλληλούια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ