Κυριακή 13 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ
Επανέναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών;

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Επανέναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στο Νότιο Λίβανο; Αν και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στο Τελ Αβίβ αρνούνται να επιβεβαιώσουν την είδηση, το Γερμανικό Πρακτορείο μετέδωσε χτες το πρωί το βομβαρδισμό των χωριών "Σαφέντ Αλ Μπατάκ" και "Τζουμάγια" στο Νότιο Λίβανο. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν το σοβαρό τραυματισμό οχτώ πολιτών, μεταξύ των οποίων είναι και ένα οχτάχρονο αγοράκι!

Το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε ότι οι περισσότεροι από τους οχτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Σιδώνας, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγο αργότερα, η φιλοϊρανική οργάνωση ΧΕΖΜΠΟΛΑ σε σχετική ανακοίνωση υποστήριζε ότι μέλη της πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις εναντίον ισραηλινών φυλακίων στην αποκαλούμενη από το Ισραήλ "ζώνη ασφαλείας" του Νοτίου Λιβάνου.

Η άλλη πλευρά, συγκεκριμένα κυβερνητικοί κύκλοι στο Τελ Αβίβ, διέψευσε την πληροφορία ότι το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχές του Νοτίου Λιβάνου και ισχυρίστηκεότι ο Λίβανος θα ζητήσει από την ειδική εξεταστική επιτροπή, που είναι αρμόδια για την τήρηση εκεχειρίας στην περιοχή του νότου, να συναντηθεί για να εξετάσει το θέμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ