Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Ξανα"ΦΑΝΗ"κε η δράση των επιτήδειων

Μετά από 2,5 περίπου χρόνια ξαναζωντάνεψαν χτες στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι τεκμηριωμένες καταγγελίες για τη "μαύρη αγορά" δελτίων κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

Η δράση επιτήδειων, που - αξιοποιώντας τα πολλά ανοιχτά "παράθυρα" στη λειτουργία του Οργανισμού - λυμαίνονται τα χρήματα των εργαζομένων, πουλώντας στη "μαύρη αγορά" δελτία κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας,ήρθε στο προσκήνιο ξανά χτες στο τρίτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κατά την εκδίκαση της αγωγής του ΟΕΕ εναντίον των Θεοφάνη Βεντούρη και Ευδοξίας Γρηγοριάδου,(η οποία δεν κλητεύτηκε λόγω αγνώστου διαμονής...), οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την περιβόητη υπόθεση του "κ. Φάνη" και της "κ. Ευδοξίας" που αποκάλυψε ο "Ρ". Από τις 18 Απρίλη του 1994, επανειλημμένα δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα μικρών αγγελιών η εξής καταχώριση: "ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ '93 - ΜΑΪΟΥ '94, ΠΡΟΣ 7.000 ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ. 3298.911, 8 - 11 κ. Φάνης"!Ο "Ρ" προχώρησε τότε σε έρευνα και αποκαλύφθηκε ότι ο αριθμός τηλεφώνου αντιστοιχούσε σε αυτόν των κεντρικών γραφείων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας! Μάλιστα στις 16 και 17 Ιούνη του 1994, λόγω της απουσίας του "κ. Φάνη", ανέλαβε να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους "πελάτες" κάποια "κ. Ευδοξία", η οποία δήλωνε ότι τα εισιτήρια της προηγούμενης περιόδου είχαν εξαντληθεί και ότι αναμενόταν η προμήθεια νέων! Η έρευνα του "Ρ" οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ο "κ. Φάνης" και η "κ. Ευδοξία" είναι υπαρκτά πρόσωπα, υπάλληλοι του τηλεφωνικού κέντρου της Τράπεζας, οι οποίοι παραδέχτηκαν στον διευθυντή προσωπικού ότι έδιναν απαντήσεις σχετικά με την αγοραπωλησία δελτίων του Οργανισμού, "πιστεύοντας ότι πρόκειται για... φάρσα"!

Παρ' όλα αυτά, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για τους κατηγορούμενους, με το σκεπτικό ότι αποδείχτηκε η προσφορά, αλλά όχι και η διάθεση - μεταβίβαση δελτίων της Εργατικής Εστίας.

Πάντως παραμένει, εκτός των άλλων, γεγονός ότι τον Απρίλη του 1994 το γραφείο του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε "έλλειμμα" 6.300 δελτίων κοινωνικού τουρισμού, των οποίων αγνοείται ακόμα η τύχη, ενώ η τότε πρόεδρος του ΟΕΕ Ι. Ζερβάκη είχε παραδεχτεί και δηλώσει στο "Ρ" ότι είχε διαπιστωθεί διαρροή άλλων δέκα χιλιάδων δελτίων περίπου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ