Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
Αίτηση για ομαδικές απολύσεις
  • Τους 255 από τους 386 εργαζόμενους, που απασχολεί μία βδομάδα το μήνα κυκλικά (! ), θέλει να απολύσει ο Μανιατάκης!
  • Και ο Χρ. Πρωτόπαππας δηλώνει: Αν δε γίνουν οι απολύσεις, θα κλείσει το εργοστάσιο!

Αίτηση για έναρξη της διαδικασίας περί ομαδικών απολύσεων έχει ήδη υποβάλει ο Ν. Μανιατάκης,ιδιοκτήτης της "Διεθνούς Βιομηχανίας Ενδυμάτων",ο οποίος ζητά την απόλυση 255 εργαζομένων από τους 386 που συνολικά απασχολεί! Την πλήρη άρνηση της κυβέρνησης να παρέμβει, ακόμα και στην περίπτωση που παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία, συνάντησε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών που επισκέφθηκε προχτές τον υφυπουργό Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππα.

Εδώ και 7 μήνες, ο εργοδότης εκβιάζοντας για προνομιακή ρύθμιση των χρεών του και νέα χρηματοδότηση, έχει επιβάλει μονομερώς στους εργαζόμενους να απασχολούνται μια βδομάδα τον μήνα, κυκλικά!

Ωστόσο, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ανακριβέστατα πως: "Το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είναι ιδιωτική εταιρία" (!), πηγαίνοντας πίσω και από τον σχετικό πολυνόμο της ΝΔ και τις προϋποθέσεις που υποτίθεται ότι βάζει για τη μερική απασχόληση.

"Το πιο εύκολο για μας είναι να απορρίψουμε τις ομαδικές απολύσεις, αλλά τότε το εργοστάσιο θα κλείσει" (!), είπε στους συνδικαλιστές, ρίχνοντας νερό στο μύλο των εκβιασμών του εργοδότη.

Στο αίτημα των συνδικαλιστών να ενταχθεί η επιχείρηση, που είναι κερδοφόρα και από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου, στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων και να εφαρμοστεί κλαδική πολιτική ανάπτυξης, η απάντηση του υφυπουργού ήταν κατηγορηματική: "Αυτά ξεχάστε τα"!

Τόνισε πως είναι "δεδομένη" η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Μάλιστα σημείωσε πως "παίρνουμε την πολιτική ευθύνη και χρεώστε μας γι' αυτό"!

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του σωματείου, του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης και της ΓΣΕΕ.

Σχολιάζοντας τη στάση του υφυπουργού, ο Θ. Ευθυμίου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τόνισε: "Η στάση του ήταν στάση διεκπεραιωτή της πολιτικής που έρχεται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων. Εμφανίστηκε προσανατολισμένος περισσότερο προς τη χρηματοδότηση του εργοδότη, παρά στην υπεράσπιση των εργαζομένων. Αξιοποιώντας τη λογική του μικρότερου κακού και με το "δόλωμα" κάποιων προγραμμάτων που... θα εξετάσει, ουσιαστικά απέβλεπε στην εκτόνωση της αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ