Παρασκευή 1 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
Εμμονή στη συρρίκνωση και τις απολύσεις

"Αδυνατεί να παρέμβει", δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια χτεσινής τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο

Την εμμονή της, στην απόφαση να κλείσει όλα τα τμήματα παραγωγής σιδήρου και να απολύσει 150 εργαζόμενους, επιβεβαίωσε χτες η διοίκηση της "Χαλυβουργικής",κατά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, που έγινε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Χρ. Πρωτόπαππα."Αδυναμία παρέμβασης" (!), επικαλέστηκε ο υφυπουργός, ο οποίος παρέπεμψε σε μια νέα συνάντηση.

Το κλείσιμο της παραγωγής σιδήρου είναι "τετελεσμένο γεγονός", είπε ο πρόεδρος της εταιρίας Ε. Βάββας.Ο δε υφυπουργός, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα, ζήτησε απλώς να παραταθεί για 10 επιπλέον μέρες το χρονικό περιθώριο ισχύος των ειδικών κινήτρων, για να αποχωρήσουν "οικειοθελώς" οι εργαζόμενοι... Επίσης ζήτησε να γίνει την επόμενη βδομάδα μια νέα συνάντηση, προκειμένου να δουν τι θα απογίνει με την τελευταία μονάδα παραγωγής που λειτουργεί ακόμη, το ελασματουργείο.

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα που έθεσαν οι συνδικαλιστές για τη σωτηρία του κλάδου της χαλυβουργίας, όπως περιορισμός των εισαγωγών, ποιοτικός έλεγχος των εισαγόμενων χαλυβουργικών προϊόντων και προγραμματικές συμφωνίες για τα μεγάλα έργα, ο Χρ. Πρωτόπαππας είπε ότι θα ...τα μελετήσει.

Μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουμπούρης,μέλος της διοίκησης του σωματείου, δήλωσε: "Ο υφυπουργός σήκωσε ψηλά τα χέρια στο θέμα του κλεισίματος τμημάτων παραγωγής και τελικά όλου του εργοστασίου και των απολύσεων. Είπε απλώς ότι θα μελετήσει ορισμένα ζητήματα, όπως τον ποιοτικό έλεγχο και τις προγραμματικές συμφωνίες. Είναι από τις κουβέντες που ακούμε συχνά από υπουργικά χείλη, εδώ και καιρό. Κουβέντες του αέρα, γιατί στην πράξη δε γίνεται τίποτα".

Την προκλητική απόφαση της "Χαλυβουργικής" για απολύσεις 150 εργαζομένων, καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων σε Πυρασφάλεια, Πυροσβεστική και Πρόληψη Ατυχημάτων και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους για το δικαίωμα στη δουλιά και στους αγώνες τους ενάντια στην ανεργία και την αποβιομηχάνιση της περιοχής. Επίσης απαιτεί από την κυβέρνηση να παρέμβει για να αποτρέψει τα σχέδια της εργοδοσίας και του ΣΕΒ και να πάρει μέτρα για να ανακόψει τον κατήφορο της αποβιομηχάνισης και της συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ