Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ρεκόρ σπατάλης

Για την υποδοχή των Ολυμπιονικών ξοδεύτηκαν 190 εκατ. δρχ. Υπέρογκες αμοιβές και για το "Αθήνα '97"

Σε μια περίοδο λιτότητας για το λαό, η υποδοχή των Ολυμπιονικών της Ατλάντα κόστισε στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 190 εκατ. δρχ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η λογιστής που χειρίστηκε το οικονομικό μέρος της υποδοχής αμείφθηκε με 2,3 εκατ. δρχ. και ο νομικός σύμβουλος με 1,2 εκατ. δρχ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δικαιολόγησε χτες την αδικαιολόγητη σπατάλη, εντάσσοντας την όλη εκδήλωση στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. "Στην Ατλάντα που βρισκόμουν δέχτηκα από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΔΟΕ μια επικίνδυνη απορία. Εντάξει γήπεδα έχετε. Κόσμο στα γήπεδα θα έχετε; Την επομένη ήρθα στην Αθήνα να βοηθήσω όσο μπορούσα στην οργάνωση της υποδοχής. Ενδεχομένως να υπήρξαν υπερβολές, αλλά η Ελλάδα τίμησε με μοναδικό τρόπο τους Ολυμπιονίκες", ήταν η απάντηση σε σχετική ερώτηση.

Ο ελληνικός λαός γέμισε αυθόρμητα, όπως αναμενόταν, το Καλλιμάρμαρο, αλλά εκ των υστέρων καλείται να πληρώσει και τις υπερβολές.

Ο Ανδρ. Φούρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι υποθέσεις "Αθήνα 97" και "Ολυμπιάδα 2004" βρίσκονται σε καλό δρόμο. Τις επόμενες μέρες έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Πρ. Νεμπιόλο, που εκτός των άλλων θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η τηλεοπτική κάλυψη του "Αθήνα 97" ανατέθηκε στον Γ. Καραγεωργίου με μηνιαίο μισθό 7 εκατ. δρχ.! Ο Ελληνας σκηνοθέτης που ζει και εργάζεται στη Σουηδία και ήταν υπεύθυνος για την τηλεοπτική κάλυψη του προηγούμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου της Στοκχόλμης, αρχικά είχε ζητήσει συνολική αμοιβή ύψους 1 εκατ. δολ.

Ως προς τη διεκδίκηση της Ολυμπιάδας του 2004, ο υφυπουργός προέβλεψε πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση σε διεθνές επίπεδο. "Μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη του 1997, πολλά θα δουν το φως της δημοσιότητας σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί σύγχυση και να διαταραχτεί το αρραγές μέτωπο διεκδίκησης" υπογράμμισε. Ο Α. Φούρας συναντήθηκε χτες με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, με θέμα το συντονισμό των ενεργειών σε κυβερνητικό επίπεδο για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Με υπουργική απόφαση, από χτες είναι πραγματικότητα η Διεύθυνση Αθλητισμού και το Γραφείο Αθλητικού Σχεδιασμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Γεωγραφικά θα έχει στην αρμοδιότητά της τους Νομούς Μακεδονίας και Θράκης. Για τη στελέχωση της Διεύθυνσης συστήθηκαν 1 θέση μετακλητού ειδικού γραμματέα και 32 θέσεις μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ