Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
"ΠΑΓΩΜΑ" ΜΙΣΘΩΝ
στους δημόσιους υπάλληλους

Την παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων επιχειρεί η κυβέρνηση, προσπαθώντας να "προλάβει" τις δίκαιες αντιδράσεις τους

Το χειρότερο δυνατό, το πλέον ακραίο σενάριο εισοδηματικής πολιτικής αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την επόμενη διετία. Επιβεβαιώνοντας πλήρως τα σχετικά, αποκλειστικά δημοσιεύματα του "Ρ" και κλιμακώνοντας σε αφόρητο βαθμό την επιχείρηση λεηλασίας των εισοδημάτων εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, φέρεται αποφασισμένη:

  • Να υφαρπάξει από τους δημόσιους υπάλληλους το διορθωτικό ποσό (περίπου 3,3%), που δικαιούνται για το 1996 βάσει νόμου.
  • Να μην ανακοινώσει εισοδηματική πολιτική για το 1997 και άρα να μη δοθούν καθόλου αυξήσεις στους μισθούς.

Σε αντιστάθμισμα, δήθεν, αυτών των επιλογών, ο "εκσυγχρονιστής" Σημίτης ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη σταδιακή - εντός δύο χρόνων - εφαρμογή του νέου μισθολογίου για το δημόσιο, από 1ης Γενάρη 1997. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συσκότισης, δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα πίνακες με τους μισθούς, που προβλέπονται στα πλαίσια του μισθολογίου αυτού. Πρόκειται για μισθούς, που θα ισχύσουν στο τέλος του 1998, ενώ στην πραγματικότητα θα ΠΑΓΩΣΟΥΝ οι μισθοί για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη αυτή την περίοδο.


ΣΕΛ.  14  -  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ