Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτη μεθόδευση

Την άρνησή τους να συνηγορήσουν στη νομιμοποίηση των δεκάδων αυθαιρεσιών του συγκροτήματος Λαμπράκη και να συμμετέχουν στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου στο Μέγαρο, όπως επέλεξε η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, δήλωσαν με τη συμμετοχή τους στο χτεσινό συλλαλητήριο, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις τους στο "Ρ":

Λεωνίδας Αυδής,βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα": "Η πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στο χώρο ακριβώς που γίνεται μια επίθεση του συγκροτήματος Λαμπράκη στους ελεύθερους χώρους της Αθήνας είναι μια καθαρή πρόκληση. Ηρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε και να δείξουμε ότι εκτός από τους πανηγυρισμούς υπάρχει ένας κόσμος που αντιστέκεται και θέλει να προστατεύσει τα κοινά αγαθά".

Βέρα Νικολαϊδου,πρώην δήμαρχος Νίκαιας: "Θεωρούμε απαράδεκτο το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ να ξεκινά στο Μέγαρο Μουσικής με τυμπανοκρουσίες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μπαίνει από την πλαϊνή πόρτα. Δεν τόλμησαν να περάσουν μέσα από τους εργαζόμενους και τους εκλεγμένους της ΤΑ. Δε θα συμφωνήσουμε να καταντήσει η ΤΑ ένας μεταπράτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ένας φορομπήχτης για τους εργαζόμενους".

Γιώργος Γιώγος,δήμαρχος Πετρούπολης: "Η σημερινή κινητοποίηση δηλώνει την εναντίωσή μας στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίο συνδέθηκε με αμαρτωλές λύσεις για την κυβέρνηση υπέρ του Λαμπράκη. Η παρουσία μας εδώ δηλώνει την αντίστασή μας στον ασφυκτικό εναγκαλισμό της ΤΑ από την κυβέρνηση και στην ιδιωτικοποίηση που της χτυπά την πόρτα".

Γιάννης Λάπας,πρόεδρος ΔΣ Ζεφυρίου: "Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την άρνησή μας στο "σόου" που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής και την αντίδρασή μας στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών και τη μη απόδοση των οφειλών του δημοσίου στην ΤΑ".

Γιάννης Πατσιλινάκος,δήμαρχος Περάματος: "Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών των δήμων, αντιστεκόμαστε στα "άλλα κέντρα εξουσίας" που παίρνουν αποφάσεις για την ΤΑ. Το Μέγαρο Μουσικής είναι ένα τρανό παράδειγμα εκχώρησης πολιτιστικών δικαιωμάτων του λαού στον Λαμπράκη, με τις παρεμβάσεις του οποίου έχει καταστραφεί ένας ολόκληρος χώρος πρασίνου της Αθήνας".

Κώστας Κορτζίδης,δήμαρχος Ελληνικού: "Η απόφαση και εμμονή της ΚΕΔΚΕ να ξεκινήσει το συνέδριο στο Μέγαρο δείχνει την ανταπόκρισή της στα κελεύσματα της κυβέρνησης για παραπέρα χειροτέρευση της ΤΑ. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για ένα μέτωπο ενάντια σε αυτή την πολιτική".

Αγάπιος Σαχίνης,επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης": "Η επιλογή αυτή είναι άλλη μια απόδειξη των σχέσεων της εξάρτησης της κυβέρνησης και της ΚΕΔΚΕ με το "καρτέλ" Λαμπράκη - Κόκκαλη και της προσπάθειάς τους να εγκλωβίσουν την ΤΑ. Πιστεύουμε ότι ο λαός θα αναπτύξει ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι στις όποιες αντιλαϊκές πολιτικές".

Παναγιώτης Μακρύς,επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής: "Βρίσκομαι εδώ για να φωνάξω για τα δίκαια αιτήματα της ΤΑ και των εργαζομένων σε αυτήν, που αντιδρούν στη λαίλαπα που "έρχεται" από την ΕΕ. Δυστυχώς, βλέπουμε την Αυτοδιοίκηση να μην παλεύει για τα προβλήματά της, καθώς πολλοί δήμαρχοι συμφωνούν με αυτή την πολιτική και δεν αντιδρούν".

Παναγιώτης Βακαλόπουλος,δήμαρχος Ταύρου: "Αντί για ένα συνέδριο μάχης, έχουμε μια απλή "παράτα". Η συγκεκριμένη επιλογή της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες του Λαμπράκη και του παρέχει στήριγμα να προχωρήσει και σε άλλες μορφές καταπάτησης".

Νίκος Ρογκάκος,δήμαρχος Βύρωνα: "Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια του Λαμπράκη και του αμαρτωλού συγκροτήματός του να αλώσει τον πολιτισμό και την ΤΑ. Λυπούμαστε για τους κρατικούς παράγοντες, που σέρνονται από πίσω του σαν "κακόμοιρα" ανθρωπάκια, διατρανώνουμε τη θέλησή μας για μια άλλη ΤΑ". Σταμάτης Περίσης,δήμαρχος Σκοπέλου: "Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να μη συζητάμε για τα οξυμένα προβλήματα της ΤΑ και αντίθετα να ξεκινούμε με φιέστα, με εντελώς διαφορετικούς σκοπούς από αυτούς που έπρεπε να έχει το συνέδριό μας".

Σκαμάκης Χρήστος,δήμαρχος Λυκόβρυσης: "Διαμαρτυρόμαστε γι' αυτή τη φιέστα μέσα στο Μέγαρο. Είναι απαράδεκτο η ΤΑ να καθοδηγείται από τον Λαμπράκη. Επρεπε να "μπαίναμε" κατευθείαν στη συζήτηση".

Δημήτρης Ιωακειμίδης,δήμαρχος Ρέντη: "Θεωρώ μεγάλο λάθος να γίνει η έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στο Μέγαρο. Η ΚΕΔΚΕ έπρεπε να είχε δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία σε ένα θέμα τόσο φορτισμένο και με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται".

Γιάννης Φιλίππου,δήμαρχος Καλυβίων: "Με τη σημερινή φιέστα φαλκιδεύεται το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και μεταφέρονται άλλα μηνύματα από αυτά που θα θέλαμε να στείλουμε".

Γιάννης Στρατηγός,γενικός γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ: "Οι εργαζόμενοι στην ΤΑ με τρίωρη στάση πανελλαδικά διατρανώνουν και καλούν τον ελληνικό λαό να αντισταθεί μαζί με τους εργαζόμενους στην πολιτική εκχώρησης δημοτικών υπηρεσιών στους ιδιώτες. Πολιτική, που μοναδικό σκοπό έχει την αύξηση των κερδών των ιδιωτών και αποτέλεσμα να πλήττονται οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων της ΤΑ, να καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν και άλλους φόρους. Καλούμε την ΚΕΔΚΕ να πάρει αποφάσεις, ώστε να μην υλοποιούνται αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ