Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μειώνεται το προβάδισμα των Εργατικών

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Λίγες μέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, Μπάρι Πόρτερ, που είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί η πλειοψηφία του Συντηρητικού Κόμματος στο Κοινοβούλιο, ενώ το Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει με όλα τα μέσα που διαθέτει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, δημοσκόπηση αναφέρει πως το προβάδισμα του Εργατικού Κόμματος έναντι του κυβερνώντος έχει μειωθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Γκάρντιαν", το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 47% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ποσοστό μικρότερο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το Συντηρητικό εμφανίζεται να κερδίζει τρεις μονάδες, φτάνοντας το 34%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες να χάνουν μία και να συγκεντρώνουν ποσοστό 15%.

Υστερα από το θάνατο του Πόρτερ, η πλειοψηφία του Βρετανού πρωθυπουργού Τζον Μέιτζορ στο Κοινοβούλιο περιορίστηκε στη μία έδρα. Αν το κόμμα του Μέιτζορ χάσει την έδρα που κρατούσε ο Πόρτερ από το 1983 στην εκλογική περιφέρεια του Νότιου Ουίραλ, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να ηγηθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης μειοψηφίας.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές στη Βρετανία κανονικά πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τις 22 Μάη 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ