Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ανέλπιστη στήριξη στο Ισραήλ;

Επιστολή του Στρ. Κόρακα, βουλευτή του ΚΚΕ, προς την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λ. Φίσερ

Με αφορμή την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ, ο Στρατής Κόρακας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και βουλευτής έστειλε την παρακάτω επιστολή προς την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συμβουλίου, κ. Λένι Φίσερ. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Οπως ίσως γνωρίζετε, η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της οποίας είμαι μέλος, έχει οριστεί να γίνει στο Ισραήλ στις 18 Νοέμβρη 1996.

Για λόγους ουσιαστικούς και τυπικούς, νομίζω ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή γι' αυτό και σας ζητώ να επανεξετάσετε την απόφαση αυτή και να προχωρήσετε στην ακύρωσή της.

Θεωρώ ότι συνεδρίαση μιας επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης και μάλιστα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων αυτή την περίοδο στο Ισραήλ, αποτελεί ανέλπιστη στήριξη στην πολιτική των πιο επιθετικών, σοβινιστικών κύκλων του Ισραήλ και της σημερινής κυβέρνησης Νετανιάχου, που ευθύνονται για σειρά εγκληματικών ενεργειών, όπως οι επιθέσεις σε βάρος των Παλαιστινίων στην ανατολική Ιερουσαλήμ, η άρνηση για απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Χεβρώνα κλπ., που παραβιάζουν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως και εθνικά δικαιώματα Παλαιστινίων.

Πρόκειται για πράξεις που προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και διαμαρτυρία πληθώρας Οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο.Οπως ασφαλώς γνωρίζετε, οι πράξεις αυτές καυτηριάστηκαν από σειρά παραγόντων της Διεθνούς Κοινότητας ως επιθέσεις ενάντια στις συμφωνίες του Οσλο και στη διαδικασία που τότε εγκαινιάστηκε.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι η διεξαγωγή της συνεδρίασης της Επιτροπής αυτή την περίοδο στο Ισραήλ, αποτελεί πρόκληση και προσβολή για τον παλαιστινιακό λαό, για τον ισραηλινό λαό, για τις διακηρυγμένες αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και για τα δημοκρατικά αισθήματα των λαών που εκπροσωπούμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ