Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. -

Λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Ρουμανία, τα δύο κύρια μέχρι τώρα αντιπολιτευόμενα κόμματα αποφάσισαν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

"Η πλειοψηφία μας (στη Βουλή) σημαίνει πως θα σχηματίσουμε μια κυβέρνηση των πραγματικών μεταρρυθμίσεων και της δημοκρατίας, του πολιτισμού", δήλωσε ο Εμίλ Κονσταντινέσκου, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ιον Ιλιέσκου στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χτες. Ο Ιλιέσκου έλαβε το 32,2% των ψήφων ενώ ο Κονσταντινέσκου συγκέντρωσε το 28,2%.

Η Δημοκρατική Συνθήκη του Κονσταντινέσκου και το κόμμα, που ήρθε τρίτο στις εκλογές, η Σοσιαλδημοκρατική Ενωση του Πέτρε Ρομάν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη σχετική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας.

Χτες, ο Κονσταντινέσκου έλαβε την έγκριση του Ρομάν για το σχηματισμό κυβέρνησης, από κοινού.

"Θα ξαναχτίσουμε τις ζωές του καθενός... και θα αρχίσουμε την ανασυγκρότηση της Ρουμανίας", δήλωσε ο Κονσταντινέσκου.

Στη συμφωνία των δύο αυτών ηγετών αναφέρεται ότι θα προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις, θα περικόψουν τους φόρους των μισθών και θα επισπεύσουν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Παράλληλα, υποσχέθηκαν πως θα εργαστούν "σκληρά" για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ