Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Επικύρωση των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Νοέμβρη επικύρωσε χτες το Γενικό Συμβούλιο, με αιτήματα κάποιες αόριστες επιμέρους βελτιώσεις του νέου μισθολογίου

Την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 28 Νοέμβρη, επικύρωσε χτες το Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης. Ωστόσο, το πλαίσιο αιτημάτων που ψηφίστηκε περιορίζεται σε κάποιες αόριστες επιμέρους βελτιώσεις του νέου μισθολογίου - εκτρώματος της κυβέρνησης.

Η απόφαση, που εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική για την κήρυξη μιας ακόμα 24ωρης απεργίας, πάρθηκε μόνο με τις ψήφους της ΠΑΣΚ. Οι σύμβουλοι των ΔΑΚΕ και "Αυτόνομης Παρέμβασης" (ΣΥΝ), παρότι συμφώνησαν με το πλαίσιο αιτημάτων, διαφοροποιήθηκαν στο ζήτημα των κινητοποιήσεων, προτείνοντας επιπλέον μια 48ωρη απεργία.

Την απόρριψη συνολικά του νέου μισθολογίου της κυβέρνησης ζήτησε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα",τονίζοντας πως με αυτό, όχι μόνο μειώνεται παραπέρα η αγοραστική δύναμη των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά εντείνει τον αυταρχισμό και την πολιτική ομηρία τους. Πρότεινε τη διεκδίκηση: Αυξήσεων 30% άμεσα σε όλους τους μισθούς (διορθωτικό, εισοδηματική πολιτική, απώλειες). Αύξηση των κοινωνικών δαπανών του προϋπολογισμού και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και υπεράσπιση του δικαιώματος της μονιμότητας. Επίσης πρότεινε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 28 Νοέμβρη, 48ωρης απεργίας κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Σύγκληση τη δεύτερη μέρα της 48ωρης του Γενικού Συμβουλίου, με στόχο την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ