Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η "Λευκή Βίβλος" χτυπά εργασία και δικαιώματα

"Οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων απέναντι "στα αφεντικά" της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικά η υλοποίηση των κατευθύνσεων της "Λευκής Βίβλου" άρχισαν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και στην περιοχή μας",αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Μεταλλείων Αμφισσας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόσφατα η ΠΕΣΙΝΕ ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις, με τη γνωστή μέθοδο της εθελούσιας εξόδου, ζητώντας παράλληλα την αποδοχή της 4ήμερης βδομάδας εργασίας (με μείωση βέβαια των αποδοχών), την υπογραφή απ' το σωματείο 3ετούς συλλογικής σύμβασης, την κατάργηση διαφόρων παροχών. Και η ΑΜΕ ΔΕΛΦΟΙ - ΔΙΣΤΟΜΟ (μεταλλευτική θυγατρική της ΠΕΣΙΝΕ) ανακοίνωσε με την ίδια μέθοδο 25 απολύσεις για μείωση του κόστους κατά 500 εκατομμύρια δραχμές.Η ΠΕΣΙΝΕ, που το 1995 ήταν από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μέχρι το 1999 προγραμματίζει τη μείωση του κόστους παραγωγής κατά 10,6 δισεκατομμύρια! Και η ΑΜΕ ΔΕΛΦΟΙ σημείωσε αύξηση των κερδών της κατά 500%!

"Να σημειώσουμε - υπογραμμίζεται - ότι οι πιο πάνω θέσεις εργασίας συν οι 1.000 θέσεις της "ΑΕΜ Βωξίται Παρνασσού" έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί. Το οικονομικό κόστος για το νομό μας, μόνο για τις πιο πάνω 1.000 θέσεις, σε σημερινές τιμές, είναι γύρω στα 40 δισ. δραχμές! Η ανεργία θα πάρει τα αμέσως επόμενα χρόνια τρομακτικές διαστάσεις, λόγω της εισόδου στην αγορά εργασίας των νέων".

Η ΚΟ καλεί τους εργαζόμενους να τους χαλάσουν τα σχέδια. Να συσπειρωθούν στα σωματεία. Να υπερψηφίσουν τις αταλάντευτα αντικυβερνητικές - αντιεργοδοτικές ταξικές δυνάμεις στις αρχαιρεσίες των σωματείων. Να χτυπήσουν την ασυδοσία της εργοδοσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Να διεκδικήσουν να γίνει το Εργοστάσιο Αλουμίνας. Να αγωνιστούν ενάντια σε Μάαστριχτ - ΕΕ - "Λευκή Βίβλο", μαζί με τους αγρότες και επαγγελματίες, που θίγονται απ' αυτή την πολιτική. Μια πρώτη απάντηση σ' όλα αυτά - τονίζεται - είναι η απεργία στις 28 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ