Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θύελλα αντιδράσεων

Η ΕΣΑΚ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και πλήθος άλλων συνδικάτων και μαζικών φορέων καταγγέλλουν τη βομβιστική επίθεση

Την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση σε βάρος των γραφείων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς, που στήριξαν και συμμετείχαν στη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος.

Η ΕΣΑΚ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως σε μια περίοδο ανόδου της ταξικής πάλης, όπου το εργατικό κίνημα, μαζί με το κίνημα της νεολαίας, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων απαιτεί λύσεις, "οι "γνωστοί - άγνωστοι" με τις τρομοκρατικές τους ενέργειες, έρχονται να στηρίξουν τις πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των βιομηχάνων". Τονίζει πως με την ενέργειά τους αυτή οι κύκλοι της ανωμαλίας στοχεύουν να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα, που ετοιμάζεται με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 28 Νοέμβρη να αποκρούσει το νέο καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων, με τον προϋπολογισμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Καταλήγει υπογραμμίζοντας πως "τα σχέδια των υπονομευτών των λαϊκών αγώνων και των υπηρετών των μονοπωλίων θα χαλάσουν".

Τη βομβιστική ενέργεια, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ,η οποία απαιτεί από τους αρμόδιους να διαλευκάνουν αμέσως την υπόθεση και "να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι "γνωστοί - άγνωστοι" ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί τέτοιων τρομοκρατικών ενεργειών". Τονίζει δε πως "το συνδικαλιστικό κίνημα δεν κάμπτεται από τρομοκρατικές ενέργειες, θα εντείνει την πάλη του. Η καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 28 Νοέμβρη θα το επιβεβαιώσει".

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση, "που εκπορεύεται από εκείνους τους κύκλους που θέλουν να σταματήσει ο ελληνικός λαός να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του".

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σημειώνει πως "στόχος τέτοιων ενεργειών είναι να εμποδίσουν την αυξανόμενη καθημερινά παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις".

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, "που - όπως σημειώνει - έχει απώτερο στόχο να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, να βάλει φραγμό στην ανάπτυξη των κοινών αγώνων που εξελίσσονται με άλλα καταπιεσμένα στρώματα του λαού μας, με σκοπό να αποτρέψουν τη νέα αντεργατική επίθεση". Δηλώνει πως "οι αγώνες όλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού μας, θα συνεχιστούν. Αυτή είναι και η απάντησή μας".

Την αγανάκτησή της για την τρομοκρατική ενέργεια, "των γνωστών - "άγνωστων" κύκλων της ανωμαλίας" εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και δηλώνει: "Την απάντηση θα πάρουν πολύ σύντομα, τόσο στις 28 Νοέμβρη στην απεργία της ΓΣΕΕ, όσο και στις 10 Δεκέμβρη που οι συνταξιούχοι θα απαντήσουν με πανελλαδική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα".

Η Ομοσπονδία Κλάδων Ενδυσης καταγγέλλει τη βομβιστική επίθεση και όσους βρίσκονται πίσω απ' αυτήν, όπως και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας,που σημειώνει ότι τα συνδικάτα έχουν μπει στο στόχαστρο των παρακρατικών και φασιστικών μηχανισμών. Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών,που δηλώνει πως "οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συνεχίσουν τους αγώνες". Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καταγγέλλει "τη θρασύδειλη βομβιστική ενέργεια" και τονίζει πως "ας γνωρίζουν καλά οι κάθε μορφής προβοκάτορες ότι με τέτοιες ενέργειες δε φοβίζουν την εργατική τάξη". Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο εκφράζει την αγανάκτησή της και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται σε αυτή την τρομοκρατική ενέργεια.

Την τρομοκρατική επίθεση καταγγέλλουν επίσης με ανακοινώσεις τους: Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο,το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης,το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας,το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης Αττικής,το ναυτεργατικό σωματείο "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",τα έξι Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος,η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων,η Ενωση Λογιστών Πρωτεύουσας,ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Αττικής,το Συνδικάτο Ξύλου Αττικής και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου.

  • Τη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.Οπως επισημαίνει, "πιστεύουμε ότι ήταν αποτέλεσμα της συμπαράστασής τους στην περιφρούρηση του Ιδρύματος, μαζί με τη Σύγκλητο, τους φοιτητές και τους άλλους μαζικούς φορείς. Η τρομοκρατία δεν περνά με τέτοιου είδους ενέργειες, που και το Ιδρυμά μας δοκίμασε πριν τον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοέμβρη".
  • Με ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός καταδικάζει "την εγκληματικού χαρακτήρα βομβιστική ενέργεια που έγινε σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί σε βάρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των οικοδόμων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ