Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ
Απόπειρα αφοπλισμού του μαζικού κινήματος

Ο αφοπλισμός του μαζικού αγωνιστικού κινήματος και η αναγόρευση της αστυνομοκρατίας σε μέσο "περιφρούρησης" των κινητοποιήσεων των μαζικών οργανώσεων, είναι οι στόχοι που υπηρετεί η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδικάτου, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας γίνεται μια μέρα μετά τον εμπρησμό των γραφείων του ΚΚΕ στον Προφήτη Ηλία και σε μια περίοδο νέας καταιγίδας αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, σε μια στιγμή που γίνεται φανερή η ανάκαμψη των αγώνων και η κοινωνική συσπείρωση των εργαζομένων.

Ανεξάρτητα από την προέλευση των βομβιστών, ο στόχος που υπηρετείται με τέτοιες ενέργειες είναι οι απόπειρες αφοπλισμού του αγωνιστικού μαζικού κινήματος, η μετατροπή του σε στέκι ΕΟΚικών σεμιναρίων και η αναγόρευση της αστυνομοκρατίας ως μέσου περιφρούρησης των εκδηλώσεων των μαζικών οργανώσεων.

Είναι βέβαιο ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες, που για πρώτη φορά εκδηλώνονται κατά μαζικών οργανώσεων, δε θα κάμψουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι είναι σε θέση να υπερασπιστούν και να περιφρουρήσουν οι ίδιοι τις κινητοποιήσεις τους. Και θα το κάνουν κατά τον καλύτερο τρόπο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ