Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
KKE - KK ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Ενώνουν οι κοινοί αγώνες

ΣΙΔΝΕΪ (ανταπόκριση).-

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας της ελληνικής Βουλής στην Αυστραλία, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστραλίας. Κατά την επίσκεψή του αυτή, ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Πίτερ Σιμόν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΑ και με άλλα στελέχη του κόμματος.

Στις συναντήσεις αυτές έγινε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στις δύο χώρες. Επισημάνθηκε πως και στις δύο χώρες γίνονται ανάλογες επιθέσεις ενάντια στους εργάτες και τους αγρότες. Οι βιομηχανίες κλείνουν, η αγροτική ζωή επιδεινώνεται, οι μισθοί μειώνονται, σημειώνεται μεγάλης κλίμακας ανεργία. Οι συνθήκες εργασίας επιδεινώνονται. Τα προγράμματα κοινωνικών υπηρεσιών αντιμετωπίζουν τεράστιες περικοπές και καταβάλλονται προσπάθειες για την αφαίρεση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, καθώς και των οικονομικών και των κοινωνικών κατακτήσεων. Αυτές οι αντιλαϊκές επιθέσεις συναντούν σοβαρές αντιστάσεις και στις δύο χώρες, ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις μέσα από τους αγώνες να περάσουν οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και οι μαζικοί τους φορείς στην αντεπίθεση.

Ο Πίτερ Σιμόν ενημέρωσε τον βουλευτή του ΚΚΕ για την έξαρση ενός κλίματος ρατσισμού στην Αυστραλία, που προωθείται συστηματικά από τις δεξιές οργανώσεις, τα ΜΜΕ και στρέφεται εναντίον των μεταναστών και των ιθαγενών.

Στη συνάντηση εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η καταδίκη του ρατσισμού και του εθνικισμού, τονίστηκε πως αυτοί προωθούνται εσκεμμένα από τον ιμπεριαλισμό και χρησιμοποιούνται συνεχώς για να καλύψουν τους πολιτικούς και οικονομικούς στόχους των συντηρητικών δυνάμεων. Τονίστηκε η ανάγκη οι κομμουνιστές να είναι σταθερά προσηλωμένοι ενάντια σε κάθε εμφάνιση του ρατσισμού και του εθνικισμού, να υπερασπίζονται την ισότητα των εθνών και των μειονοτήτων, με πλήρεις ευκαιρίες για έκφραση του πολιτισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ