Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενημέρωση παραπλάνησης...

Την τακτική της σαλαμοποίησης του προϋπολογισμού του 1997 ακολουθεί η κυβέρνηση, με εμφανή στόχο τον κατευνασμό των λαϊκών αντιδράσεων και τη διατήρηση των εσωκομματικών - εσωκυβερνητικών ισορροπιών

Οριστικοποιούνται στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου οι αποφάσεις για τις φορολογικές απαλλαγές, καθώς και άλλα θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, που περιέχονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 1997.

Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Οικονομικών συνέντευξη Τύπου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Δρυ, θα υπάρξει ενημέρωση για το νομοσχέδιο των φορολογικών απαλλαγών, της φορολογίας των ακινήτων, των κρατικών τίτλων του δημοσίου, των παραγωγών κλπ., ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να δοθεί σήμερα και το ίδιο το νομοσχέδιο.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η τακτική της κυβέρνησης, η οποία έχει ουσιαστικά δημοσιοποιήσει τον προϋπολογισμό πριν από την επίσημη παρουσίασή του την ερχόμενη Παρασκευή. Πρόκειται για πρωτόγνωρη πρακτική στα ελληνικά δεδομένα, που ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη με την παρουσίαση βασικών παραμέτρων του κρατικού προϋπολογισμού του 1997, πρακτική η οποία δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και σήμερα με τη δημοσιοποίηση και νέων στοιχείων. Η σαλαμοποίηση αυτή του κρατικού προϋπολογισμού - η οποία συντελείται υπό την υψηλή εποπτεία και έλεγχο της περιβόητης ομάδας προπαγάνδας κατανόησης της αναγκαιότητας των μέτρων... - προφανώς επιδιώκει τον κατευνασμό των λαϊκών αντιδράσεων, στην προώθηση μέτρων πρωτόγνωρης σκληρότητας, που έχουν ως στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση κρατικών δραστηριοτήτων στους τομείς της παιδείας, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης. Κατά πάσα πιθανότητα επιδιώκεται και η διατήρηση εσωκομματικών ισορροπιών μεταξύ των διαφόρων ομάδων, εκφραστών ξεχωριστών τμημάτων της ολιγαρχίας ή η εκτόνωση τριβών σε εσωκυβερνητικό επίπεδο που εκδηλώθηκαν με την προσπάθεια αποστασιοποίησης από τις ευθύνες αποδοχής και υλοποίησης ενός σκληρού και βάρβαρου προϋπολογισμού για προσωπικούς ή άλλους λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ