Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεχάστε τα φτηνά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Η μείωση της βαριάς φορολογικής επιβάρυνσης - που αναμένεται να επιβάλλει το Ευρωδικαστήριο - δε θα εφαρμοστεί πριν τον Οκτώβρη του 1997

Από τις αρχές του 1998 - και στην καλύτερη περίπτωση το τελευταίο τρίμηνο του 1997 - θα μειωθεί η ισχύουσα δασμοφορολογική επιβάρυνση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και κατά συνέπεια η όποια μείωση των τιμών τους. Αυτό προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ,με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο δημοσίευμα - που κάνει λόγο για μείωση της φορολογίας και των τιμών των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το Φλεβάρη του 1997 (σ. σ. τότε θα εκδικαστεί σχετική προσφυγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον της Ελλάδας και θα αναγκαστεί η χώρα μας να μειώσει τη βαριά δασμοφορολογική επιβάρυνση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων) - ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε τα εξής:

Πρώτον, ότι πράγματι το Φλεβάρη του 1997 θα εκδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της χώρας μας για το θέμα της διαφορετικής φορολόγησης καινούριων και μεταχειρισμένων εισαγόμενων αυτοκινήτων.

Δεύτερον, μέχρι να εκδοθεί και καθαρογραφεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου - που θα υποχρεώνει την Ελλάδα να εξομοιώσει τη δασμοφορολογική επιβάρυνση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με τα καινούρια εισαγόμενα αυτοκίνητα - θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα περίπου 6 ως 8 μηνών για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας στο θέμα της δασμοφορολογικής επιβάρυνσης εισαγόμενων αυτοκινήτων με το κοινοτικό δίκαιο.

Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια ότι και το 1997 δε θα φτηνύνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, που είναι πανάκεια - και άρα δε συμφέρει η αγορά τους - λόγω της βαριάς φορολογίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ