Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Θεσσαλονίκη κλέβει την παράσταση

Φιλοξενεί σήμερα τα μεγάλα παιχνίδια ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού και Ηρακλή - ΠΑΟ στη φάση των "16". Τα άλλα σημερινά παιχνίδια

Με ματς - "φωτιά" ανοίγει σήμερα η προκριματική φάση των "16" στο Κύπελλο Ελλάδας. Επτά αγώνες θα γίνουν και οι περισσότεροι παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Εκ πρώτης όψεως τρεις κλέβουν την παράσταση. Πρόκειται για τις συναντήσεις ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, Ηρακλή - Παναθηναϊκού και Ιωνικού - ΟΦΗ. Η ΑΕΚ λογικά θα έχει εύκολο έργο απέναντι στους "Λύκους". Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια των πρώτων αγώνων:

Απουσίες σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Στην Τούμπα που αναμένεται να κατακλυστεί από 20.000 και πλέον οπαδούς του ΠΑΟΚ, στις 4.30μμ ΕΤ-1, ο "δικέφαλος" θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που προέρχονται από μεγάλη νίκη επί του Αρη, είναι αισιόδοξοι για την έκβαση του αγώνα. Ο τεχνικός των Πειραιωτών τονίζει: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για μας. Η Τούμπα είναι μια καυτή έδρα και πρέπει να αγωνιστούμε ακόμη πιο σοβαρά και πειθαρχημένα ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα". Απών θα είναι ο τιμωρημένος με τρεις κίτρινες κάρτες Ιβιτς και τη θέση του διεκδικεί ένας εκ των Καρασαββίδη, Κακλαμάνου. Πιθανή 11άδα: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Καρασαββίδης ή Κακλαμάνος, Σαμπανάτζοβιτς, Γκώνιας, Αλεξανδρής, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ ο Γκίντερ Μπένγκστον προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Θόδωρου Ζαγοράκη που έχει πρόβλημα στον αστράγαλο. Την τελευταία στιγμή ο Σουηδός θα πάρει την οριστική του απόφαση.

Ηρακλής - ΠΑΟ

Στις 7 το απόγευμα στο Καυτατζόγλειο (απευθείας μετάδοση ΕΤ-1) ο Ηρακλής θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό. Και οι δυο ομάδες προέρχονται από άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ο Βέλιμιρ Ζάετς τονίζει για τον αγώνα: "Ο Ηρακλής ακόμη και σ' αυτή την περίοδο, που δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα, είναι επικίνδυνος. Θα τα δώσει όλα αφού η μόνη του διέξοδος είναι πλέον το Κύπελλο. Οσον αφορά εμάς, πιστεύω πως θα είμαστε δυνατοί και θα φτάσουμε στο καλό αποτέλεσμα".

Στην 11άδα αναμένεται να επανέλθουν οι Καλιτζάκης, Γκούμας που εξέτισαν την ποινή τους, ενώ αποκλείστηκε ο τραυματίας Κόλα. Θέση διεκδικεί και ο "παροπλισμένος" Σπύρος Μαραγκός. Πιθανή σύνθεση: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Γκούμας, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι, Βαζέχα, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Αλεξούδης ή Μαραγκός.

Τα άλλα ματς

Εύκολο μεσημέρι αναμένεται να περάσει θεωρητικά η ΑΕΚ απέναντι στους "Λύκους". Ο Πέτρος Ραβούσης πάντα συγκρατημένος τόνισε για το ματς: "Είναι μια άγνωστη ομάδα. Είναι ένα ματς κυπέλλου που πάντα είναι διαφορετικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση από το πρώτο ματς. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρόγραμμα". Ο Ελληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους: Ατματζίδη, Κοπιτσή, Β. Καραγιάννη, Ντόμπος, Μαχαιρίδη, Βλάχο, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μαρτσέλο, Κωστή, Νικολαϊδη.

Ο Ιωνικός στη Νεάπολη θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ. Το συγκρότημα του Ολεγκ Μπλαχίν βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση στα τελευταία ματς, σε αντίθεση με τους Κρητικούς που είναι σε καλή φόρμα.

  • Τα άλλα ματς: Στη Βέροια η "Βασίλισσα" θα κοντραριστεί με τον Απόλλωνα σε ένα ακόμη ζευγάρι ομάδων Α Εθνικής. Ο Ιάλυσος στη Ρόδο θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό, ενώ τέλος στην Καισαριανή ο εντυπωσιακός φέτος Εθνικός Αστέρας θα προσπαθήσει να βγάλει εκτός θεσμού μια ακόμη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας (μετά την Καστοριά) όπως είναι ο Πανηλειακός. Αναμφίβολα όμως το μεγάλο φαβορί για την είσοδο στους "8" του Κυπέλλου είναι το συγκρότημα του Βασίλη Δανιήλ. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 2.45μμ. Αύριο θα γίνει και η συνάντηση Αρη - Παναχαϊκής.

Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 11 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ