Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παγκόσμια η "Κυρία"

Η Γιουβέντους κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο νικώντας με 1-0 τη Ρίβερ Πλέιτ

"Παγκόσμια κυρία", έγινε από χτες η Γιουβέντους, που νίκησε στο Τόκιο την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Ενα γκολ του Ντελ Πιέρο στο 81 διαμόρφωσε το τελικό 1 - 0 υπέρ των Ιταλών που είναι από χτες η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Γιουβέντους στέφεται πρωταθλήτρια κόσμου, αφού το 1985 είχε ξανακερδίσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο όταν νίκησε την Αρζεντίνος Τζούνιορς με 4 - 2 στα πέναλτι. Στο χτεσινό παιχνίδι η Γιουβέντους αν και ξεκίνησε δυνατά πιέζοντας τους Αργεντινούς δεν είχε καταφέρει να παραβιάσει την εστία του τερματοφύλακα της Ρίβερ Πλέιτ. Χρειάστηκε να φτάσει στο 81 όταν μετά από κόρνερ του Ντι Λίβιο ο Ντελ Πιέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής.

"Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι που μπορούσε να γίνει και καλύτερο εάν δεν υπήρχαν τα προβλήματα θερμοκρασίας και η διαφορά της ώρας δε μας είχε επηρεάσει", τόνισε μετά το παιχνίδι ο προπονητής των Γιουβεντίνων, Μαρτσέλο Λίπι.

Η φετινή νίκη της Γιουβέντους ήταν η 15η νίκη ευρωπαϊκής ομάδας στην 35χρονη ιστορία του θεσμού, ενώ τις άλλες 20 φορές το Κύπελλο έχει ταξιδέψει για τη Λατινική Αμερική. Υπενθυμίζεται ότι το περσινό Διηπειρωτικό Κύπελλο το είχε κατακτήσει ο Αγιαξ που νίκησε την Γκρέμιο της Βραζιλίας με 5 - 4 στα πέναλτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ