Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Παρούσα" η Ομοσπονδία αστυνομικών

Παρούσα στη σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.Με ανακοίνωσή της εξέφρασε χτες τη συμπαράσταση των αστυνομικών στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση με αντιπροσωπεία της.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Δ. Κυριαζίδης,σχολιάζοντας το γεγονός ότι για πρώτη φορά παίρνουν μέρος σε απεργιακή συγκέντρωση και συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας, είπε ότι οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί εργαζόμενοι που πρέπει να συνδεθούν με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και πιο συγκεκριμένα με την ΑΔΕΔΥ.Η συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση δεν έχει συμβολικό χαρακτήρα, αλλά γίνεται σε μια στιγμή κατά την οποία συζητείται στη Βουλή το καθοριστικής σημασίας νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί αναμένουν να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Ρωμαίου, για τη βελτίωση του νομοσχεδίου, ώστε να δοθούν πραγματικές αυξήσεις της τάξης των 20.000 μέχρι 25.000 δραχμών. Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, έχει υπολογιστεί ότι περίπου 5.000 αστυνομικοί θα δουν μείωση του μισθού τους... Εάν δε γίνει δεκτή η τροπολογία Ρωμαίου και εφόσον δε θα ισχύσει το μισθολόγιο από την 1η Γενάρη, οι αστυνομικοί θα αντιδράσουν με νέες κινητοποιήσεις. Σε ετοιμότητα άλλωστε βρίσκεται ολόκληρος ο κλάδος ενόψει και της κατάθεσης του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ