Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στους δρόμους οι καθαρίστριες

Επανέρχονται ακόμα πιο αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση του βασικού αιτήματός τους - αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης από εργολαβική σε αορίστου χρόνου - οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, που αύριο, Παρασκευή 29 Νοέμβρη, πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Η έναρξη της φετινής σχολικής σεζόν σήμανε και την παραπέρα διαιώνιση των οξυμένων προβλημάτων των καθαριστριών, που εδώ και δέκα χρόνια, αγωνίζονται για την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης. Ωστόσο, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα τους, οι εκάστοτε αρμόδιοι τούς μοίρασαν αφειδώς υποσχέσεις και δεσμεύσεις που ουδέποτε υλοποιήθηκαν!

Ετσι, ξανακατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να δώσει επιτέλους λύση, να ικανοποιήσει το βασικό αίτημά τους και τους εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες δουλιάς, αύξηση των αποδοχών τους.

"Τα όριά μας εξαντλήθηκαν, στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό θα απαντάμε με αγώνα, καλούμε όλες τις καθαρίστριες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να διαδηλώσουμε "Οχι άλλη κοροϊδία", "Οχι στον εργασιακό μεσαίωνα", "Λεφτά για την παιδεία για καθαρά σχολεία"", τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών, στην οποία εκφράζεται και η αγανάκτησή τους για τη στάση της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ