Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαίτηση για συνέχεια

Αισιόδοξα μηνύματα από Πάτρα, Αίγιο, Ζάκυνθο, Κόρινθο, Καλαμάτα

ΠΑΤΡΑ.-

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών της Πάτρας καλεί σε καθολική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, καταγγέλλει τη "νέα επίθεση που πλήττει τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων", θεωρώντας πως οι εργατοϋπάλληλοι και τα λαϊκά στρώματα είναι τα θύματα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τονίζει πως "το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων πρέπει και μπορεί να αντιδράσει αναπτύσσοντας τους αγώνες και την πάλη του".

Το δικό τους μαχητικό "παρών" στην κινητοποίηση θα δώσουν οι εκπαιδευτικοί της Πάτρας,δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της, όπως σημειώνει στην προκήρυξή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών Αχαϊας". Στη σημερινή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μαζικά φοιτητές,με αποφάσεις πολλών φοιτητικών συλλόγων.

Η συγκέντρωση στην Πάτρα θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Ολγας, ενώ προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 9 π.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και στην πλατεία Γεωργίου.

Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου πήρε ομόφωνη απόφαση, με την οποία καλεί τη ΓΣΕΕ να κλιμακώσει τις εργατικές κινητοποιήσεις, μέχρι και την ψήφιση του προϋπολογισμού. Αν κάτι τέτοιο δε συμβεί, το Εργατικό Κέντρο Αιγίου θα προκηρύξει 24ωρη απεργία τις μέρες ψήφισης του προϋπολογισμού. Οι εργαζόμενοι του Αιγίου θα συγκεντρωθούν στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Λάβρας. Στη συγκέντρωση θα καταφτάσουν οι αγρότες που, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής τους, θα συγκεντρωθούν στις 9.30 π.μ. στην παλιά Εθνική οδό, θα ενωθούν με τους εργαζόμενους στο Αίγιο και στη συνέχεια θα βαδίσουν προς τη Νομαρχία Αχαϊας.

Στη Ζάκυνθο οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Εκεί θα συναντηθούν με τους ΕΒΕ, οι οποίοι πραγματοποιούν δίωρο κλείσιμο των μαγαζιών από 8π.μ.-10π.μ. και με τους αγρότες που θα βαδίσουν από τη Λούμπα προς το κέντρο της πόλης με τελικό προορισμό τη Νομαρχία.

Στον Πύργο οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Οι αγρότες της Ηλείας θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα και στη συνέχεια εργάτες και αγρότες θα βαδίσουν προς τη νομαρχία.

Στην Κόρινθο οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Καλαμάτα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο (Αριστομένους) και θα ακολουθήσει πορεία στην πλατεία 23ης Μαρτίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ