Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ
Εκβιάζει για "οικειοθελείς" απολύσεις!

Να αποδεχτούν "οικειοθελείς" απολύσεις εκβιάζει η "Αχάια Κλάους" τους 25 περίπου εργαζόμενους στα γραφεία της στο Χαλάνδρι! Η ενέργεια αυτή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους τους εργαζόμενους και για το μέλλον της ίδιας της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, προχτές ο διευθυντής προσωπικού, με την απειλή του κλεισίματος των γραφείων στο Χαλάνδρι, κάλεσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι απολύονται "οικειοθελώς". Επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες, πρότεινε τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα Οκτώβρη - Νοέμβρη που τους οφείλονται να τους καταβληθούν σε πέντε δόσεις, δίνοντάς τους επιταγές!

Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις του διευθυντή και ο τελευταίος άφησε χρονικό περιθώριο μέχρι αύριο Παρασκευή για να τους ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της εταιρίας.

Να σημειώσουμε ότι η κερδοφόρα και εξαγωγική εταιρία, έχει περιέλθει στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία την επινοικίασε στον κ. Καραπάνο.Μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς, κρίνει ότι η επιχείρηση είναι βιώσιμη, ωστόσο αντιδρούν οι άλλες πιστώτριες τράπεζες, Εμπορική, Πίστεως και Κρήτης. Στην αρχή του χρόνου το εργοστάσιο στην Πάτρα παρέμεινε για 4 μήνες κλειστό, αλλά και τώρα λειτουργεί με προβλήματα, καθώς το τελωνείο - λόγω χρεών - δεν επιτρέπει τις εξαγωγές σε μια σειρά προϊόντα της. Παρά τα προβλήματα, τους τρεις τελευταίους μήνες πραγματοποίησε εξαγωγές ύψους 1,5 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ