Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΕΝ
Εντολή για νέους αγώνες

Εντολή για νέους αγώνες, ενάντια στη σκληρή οικονομική και αντιναυτεργατική πολιτική, πήρε προχτές η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού από τη Γενική Συνέλευση των μηχανικών. Οι μηχανικοί ομόφωνα ενέκριναν ψήφισμα, με το οποίο δεσμεύονται: "Να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, σε συντονισμό με τα άλλα τμήματα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων της χώρας μας".

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μηχανικών αποτελεί δέσμευση και για τη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί. Ηδη, οι μηχανικοί ψηφίζουν από τον περασμένο μήνα για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, ενώ οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 4 Μάρτη 1997.

Στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης τονίζεται, επίσης, ότι η αύξηση της φορολογίας των ναυτικών - όπως αναφέρεται - με την αύξηση παράλληλα των υπερπρονομίων των εφοπλιστών, αλλά και τα επιχειρούμενα μέτρα, όπως η μείωση των οργανικών συνθέσεων και άλλων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, αποδεικνύουν την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το "δόγμα" του κεφαλαίου και ειδικότερα των εφοπλιστών: "Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και λιγότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και περισσότεροι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ