Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Παρέλυσαν" τα λιμάνια της χώρας

Συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών. Με "μαύρη λίστα" απειλούνται τα λιμάνια Πειραιά - Θεσσαλονίκης. Υπόνοιες για σκόπιμη απαξίωση, ώστε να διευκολυνθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης, εκφράζει η κλαδική ομοσπονδία

Στη "μαύρη λίστα" απειλεί να γράψει η Διεθνής Επιτροπή Τακτικών Γραμμών (καθορίζει τα δρομολόγια των πλοίων) τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, από τη συνεχιζόμενη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων υπαλλήλων σ' αυτά! Η απεργία, που είναι διαρκείας, συνεχίστηκε χτες για τρίτη μέρα και καμία εργασία δεν πραγματοποιήθηκε στα μεγάλα λιμάνια της χώρας!

Εικόνα ερήμωσης παρουσιάζει το λιμάνι του Πειραιά, αφού τα μηχανήματα και οι υπηρεσίες του λιμανιού δε λειτουργούν. Ανάλογη εικόνα ερήμωσης παρουσιάζουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης,της Πάτρας,του Βόλου,του Ηρακλείου,των Χανίων,του Ρεθύμνου,της Ελευσίνας,της Καβάλας,της Αλεξανδρούπολης,καθώς και μικρότερα λιμάνια της Κρήτης και της υπόλοιπης νησιωτικής Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Λιμενεργατών αναφέρει ότι η Διεθνής Ναυτική Ενωση,με παρέμβασή της απευθείας στον πρωθυπουργό, επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και προειδοποιεί ότι το λιμάνι του Πειραιά κινδυνεύει με συρρίκνωση του διεθνούς του ρόλου, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού που υφίσταται από γειτονικούς ανταγωνιστικούς λιμένες. "Μπροστά στην κυβερνητική αδιαλλαξία - τονίζεται - δε διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι ενδεχομένως προγραμματισμένα επιχειρείται από τους αρμοδίους η συρρίκνωση και απαξίωση του πρώτου λιμανιού της χώρας, προκειμένου στη συνέχεια να διευκολυνθεί η όποια σκέψη ιδιωτικοποίησής του. Βέβαια οι εργαζόμενοι θα εμποδίσουν σθεναρά την κάθε τέτοια κυβερνητική πρωτοβουλία". Η Ομοσπονδία κάνει σαφές ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κλιμακούμενες και εκτός του εμπορικού λιμένος, έως ότου η διάταξη χορήγησης του πριμ παραγωγικότητας ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο.

"Με τη συμμετοχή τους - τονίζεται στην ανακοίνωση - στην απεργία όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων στα λιμάνια (διοικητικοί, τεχνικοί, χειριστές, οδηγοί και άλλοι) εκφράζουν ενεργητικά την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί από την κυβέρνηση για τη λύση των προβλημάτων τους. Οι απεργοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία μέχρι τελικής ικανοποίησης των αιτημάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ