Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στην υαλουργία ΓΙΟΥΛΑ

Στην απόλυση έξι εργαζομένων προχώρησε η υαλουργία ΓΙΟΥΛΑ,στο Αιγάλεω, ιδιοκτησίας Κυρ. Βουλγαράκη,ενώ στα σχέδια του ιδιοκτήτη είναι να απολυθούν συνολικά 60 εργαζόμενοι από τους 280 που απασχολεί σήμερα.

Την περασμένη βδομάδα ο εργοδότης ανακοίνωσε στη διοίκηση του σωματείου ότι πρόκειται να απολύσει σταδιακά μέχρι τον Ιούνη 60 άτομα, αξιοποιώντας το όριο του 2% των απολύσεων που του επιτρέπει ο νόμος.

Και εδώ ο ιδιοκτήτης χρησιμοποίησε ως δικαιολογία το γνωστό και συνεχώς επαναλαμβανόμενο, από όλους τους βιομηχάνους, πρόσχημα των οικονομικών δυσκολιών. Μάλιστα, σε γραπτή ανακοίνωση προς το ΔΣ του σωματείου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πως, αν εξακολουθούν να υπάρχουν "προβλήματα", να προχωρήσει και μετά τον Ιούνη σε νέες απολύσεις!

Ωστόσο, η υαλουργία είναι κερδοφόρα (η μοναδική που παράγει μπουκάλια για αναψυκτικά και ποτά) και παρουσίασε κέρδη το '95, ύψους 820 εκατ. δρχ., ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας το '96 τα κέρδη θα ξεπεράσουν το 1 δισ. δραχμές. Πριν λίγους μήνες ο εργοδότης προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στο εργοστάσιο, φέρνοντας νέο υπερσύγχρονο φούρνο.

Τα τελευταία χρόνια, ο ιδιοκτήτης αξιοποιώντας τα κέρδη από το εργοστάσιο δημιούργησε τρία νέα εργοστάσια. Την υαλουργία ΚΡΟΝΟΣ,στην Ελευσίνα, εργοστάσιο στη Βουλγαρία και πρόσφατα σε συνεργασία με την ΑΜΣΤΕΛ δημιούργησε εργοστάσιο στη Νιγηρία!

Για το ζήτημα των απολύσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ