Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Φεστιβάλ Δράμας στο ΕΚΘ

Το πλήρες πρόγραμμα των βραβευμένων ταινιών του 19ου Ελληνικού και 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας Ταινιών Μικρού Μήκους θα παρουσιάσει η Κινηματογραφική Λέσχη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με γενικό τίτλο "Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη".Το αφιέρωμα θα αρχίσει στις 2/12, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32 ισόγειο) και οι φίλοι του ποιοτικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλες τις ταινίες, ελληνικές και ξένες, που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ της Δράμας. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο τριήμερο 2, 3, 4 του Δεκέμβρη, στις 9 μμ. Καθημερινά τις ταινίες θα προλογίζουν οι εκπρόσωποι του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, της Διεθνούς Εταιρείας Λογοτεχνών.

Ετσι, λοιπόν, τη Δευτέρα 2/12, τις προβολές θα προλογίσουν ο Γεώργιος Ψαράκης,με θέμα "Ρεύματα και τάσεις στη Ζωγραφική" και η Φανή Αθανασιάδου με θέμα "Αναπηρία και κινηματογράφος".Στις 3/12 η Ταρσή Τζενανίδου με θέμα "Η κρίση του Πολιτισμού και η σημασία για το πολιτιστικό επίπεδο των Ελλήνων" και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος με θέμα "Φωτογραφία και κινηματογράφος".Στις 4/12 ο Ευάγγελος Βλαχόπουλος με θέμα "Παιδεία και ο ρόλος της στην κοινωνία" και ο Νικόλαος Μόσχοβος με θέμα "Λογοτεχνία και κινηματογράφος".

Οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους 19ου και 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας που θα προβληθούν είναι:

2/12: "Κάτοικος της πόλης Ν" του Α. Χαραλαμπίδη. "Prive" του Κωστή Μεαγαπάνου. "Sparrow" του Ernest Addyzapavoy. "Shotzik" του Zatin Redev. "Arrival of the train" Του Αντρέι Ζελεσνιάκου.

3/12: "Charleston" του Φιλίππου Τσίτσου. "Αρον Αρον" του Βασίλη Ελευθερίου. "Ζάνα και Ζίνα" του Γιώργου Μπακόλα. "Γράμματα από το Αλμπατρος" της Εύας Στεφανή. "Ο Μαέστρος" της Μαρίας Λεωνίδα και "Κλείσε τα μάτια και χρωμάτισε".

4/12: "Ο άγνωστος της Τσάπα" της Μύρνα Τσάπα. "Τα αερικά της Κέρου" της Μαρίας Κουνενάκη. "Διαδικασία του έρωτα" της Κατερίνας Χαρωντή. "Εμφύλιος Πόλεμος" του Γιώργου Μπαγανά. "Κοντό, στερνό και μαύρο" της Στρατούλας Θεοδωράτου. "Του χάρου τα δόντια" του Κυριάκου ΧΜιχαηλίδη. "Παιχνίδι" της Μαρίας Παπαγεωργίου. "Το Φυλακτό" και "Η βάφτιση" του Χρήστου Γεωργίου. "Μια φωνή από την πόλη" του Σάββα Κρυδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ