Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Χρώματα" του χειμώνα

Εκθεση έργων ζωγραφικής του Γιώργου Καρακίτσου εγκαινιάζεται στις 3 τουΔεκέμβρη στις 7 το απόγευμα, στην γκαλερί "Χρυσόθεμις" (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για την πέμπτη ατομική έκθεση έργων του καλλιτέχνη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Δεκέμβρη. Παρουσιάζονται δημιουργίες ζωγραφισμένες στην ύπαιθρο. Κυριαρχούν σκηνές της καθημερινής ζωής, σκηνές ανθρώπων με τις διάφορες ενασχολήσεις τους. Σημειώνουμε ότι ο Γ. Καρακίτσος σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κοντά στους Π. Τέτση και Ν. Κεσσανλή.

  • Την ίδια μέρα (8μμ), στην γκαλερί "Αδάμ" (Ν. Βάμβα 5) εγκαινιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου.Πρόκειται για μια ενότητα έργων, αφιερωμένα στην τέχνη του τσαγκάρη, την τέχνη του πατέρα του.

Στον κατάλογο της έκθεσης σημειώνεται: "Ο Σάμιος, χρησιμοποιώντας τα υλικά του παλιού τσαγκαράδικου, θυμάται με σεβασμό μιαν αρχαία τέχνη. Τίποτα το μελοδραματικό σ' αυτό. Ως αντίδοτο της νοσταλγίας προτείνει ένα αισθητικό πάρισο. Το φετίχ της γόβας έχει υποστεί μεταλλαγή. Εχει καταστεί γεωγραφικό φετίχ. Ο Σάμιος ξέρει να χειρίζεται τις μοντέρνες τεχνικές της αφήγησης. Το έργο του είναι σημερινό. Η γνωστή κατακτημένη γραφή του με τις μακρόστενες ενάερες φιγούρες εδώ ανανεώνεται σημαντικά, ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο της τυποποιήσεως". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 του Δεκέμβρη.

  • Στις 4 του Δεκέμβρη (7.30μμ) στο Πολιτιστικό Κέντρο "Σπύρος Αποστόλου" του Δήμου Αγίων Αναργύρων (Ηρώων Πολυτεχνείου 39), εγκαινιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιώργου Κεραμίδα.

Οπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, "παρουσιάζοντας την καινούρια δουλιά μου στις αίθουσες τέχνης, αυτό που θέλω είναι ο επισκέπτης που θα τη δει να αποκομίσει τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα του δώσουν τη δυνατότητα να σκεφτεί και να εμβαθύνει περισσότερο στο πρόβλημα "Περιβάλλον και άνθρωπος". Στόχος μου είναι να προχωρήσω πέρα από την επαναλαμβανόμενη γκάμα και να δημιουργήσω μια καινούρια δουλιά. Σκοπός του καλλιτέχνη είναι να παίρνει τα μηνύματα της ζωής και της εποχής του και να τα μεταφέρει στα έργα του. Λοιπόν, αυτό έκανα και εγώ". Σημειώνουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του Δεκέμβρη.

  • "Η αισιοδοξία της ανάμνησης" είναι ο τίτλος της έκθεσης του Γιώργη Σιγάλα,που εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης "Αστήρ" (Μέρλιν 6). "Με την καινούρια του δουλιά", σχολιάζει η επιμελήτρια της έκθεσης Μ. Βελαώρα,"ο Γ. Σιγάλας αποκαλύπτει το γοητευτικό κόσμο που συνθέτουν οι χιλιάδες εικόνες που μας κατακλύζουν καθημερινά, έντυπα, αφίσες, οθόνες, τοπία της πόλης. Σαν θεατές δεν τις απολαμβάνουμε πια, αλλά τις καταναλώνουμε. Ωστόσο, η μνήμη μας συγκρατεί και αναπολεί τις πιο ευχάριστες από αυτές". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 του Γενάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ