Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "κληρονόμος" του Μάλερ

Ο Γκούσταβ Μάλερ θεωρείται ο σημαντικότερος συνθέτης της σύγχρονης κλασικής μουσικής. Τη ζωή και το έργο του, που σφράγισε και τις αρχές του αιώνα μας, μπορούμε να παρακολουθήσουμε από τη βιογραφική ταινία που παρουσιάζει η ΕΤ-3 στη 01.15 με τον τίτλο "Γκούσταβ Μάλερ".Η ταινία αποτελεί αυθεντικό πορτρέτο του. Οι εικόνες αναπλάθουν την ατμόσφαιρα της Βιέννης των αρχών του αιώνα, μέσα από εξαιρετικό ντεκόρ και καταπληκτική φωτογραφία.

Από την ΕΤ-2 στις 23.30 "Η κληρονομιά" του Τσαρλς Φρανκ.

Στα πλαίσια της εκπομπής του Σαββάτου "100 χρόνια κινηματογράφου" το κανάλι παρουσιάζει ένα βρετανικό θρίλερ του 1947, με πρωταγωνίστρια την αλησμόνητη Ελληνίδα ηθοποιό Κατίνα Παξινού. Παίζουν επίσης: Τζιν Σιμόνς και Ντέρικ ντε Μαρνέ. Μια νεαρή κοπέλα χάνει τον πατέρα της και βρίσκεται στο έλεος ενός διεφθαρμένου θείου, που εποφθαλμιά την κληρονομιά της. Συνεργός του θείου είναι η άπληστη παιδαγωγός της κοπέλας.

Από την ΕΤ-1 στις 23.45 "Η καυτή θάλασσα των Σαργασσών" του Τζον Ντίγκαν.

Μια κληρονόμος φυτειών ζάχαρης, η Αντουανέτα, παντρεύεται έναν Αγγλο ευγενή. Ο γάμος έχει αποφασιστεί από τις οικογένειές τους. Και ξαφνικά, ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στους δυο, μέχρι πρότινος άγνωστους, συζύγους. Ομως, το σκοτεινό παρελθόν της κληρονόμου και η εμμονή της στη μαύρη μαγεία απομακρύνουν το σύζυγό της από κοντά της. Με τον Μάικλ Γιορκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ