Κυριακή 10 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες

Ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης,επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο 14ο ΠΦΝΦ και μέλος του Γραφείου της ΚΣ της ΚΝΕ δήλωσε στο "Ρ":

"Με τη φαντασμαγορική τελετή λήξης στο Παναμερικανικό Στάδιο της Αβάνας ολοκληρώθηκε το 14ο κατά σειρά Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών κλείνοντας τις πύλες του, έχοντας καταγράψει στο ενεργητικό του, μια γιγαντιαία διοργάνωση με εκατοντάδες πολιτικές συζητήσεις και συναντήσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 12.000 νέοι και νέες από 132 χώρες. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή - που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη - στο μεγαλύτερο και παλιότερο διεθνή θεσμό της νεολαίας, που κλείνει φέτος 50 χρόνια ιστορίας, η πετυχημένη διεξαγωγή του κάτω από τις σημαίες και τα συνθήματα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και αλληλεγγύης, κόντρα στις δύσκολες συνθήκες μετά τις ανατροπές των πρώην σοσιαλιστικών χωρών στην Ευρώπη, δείχνει από τη μια τη συνειδητή ανταπόκριση που συνάντησε διεθνώς η συνέχεια της ιστορίας του Φεστιβάλ και από την άλλη την επικαιρότητα των ιδανικών της διεθνιστικής αλληλεγγύης και την αναγκαιότητα οι νέοι του κόσμου, μαζί με τους λαούς τους, να αντισταθούν και να αντεπιτεθούν στην καθημερινή επίθεση και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Ακόμη και αυτοί που, απογοητευμένοι πριν λίγα χρόνια απέκλειαν την πιθανότητα να ξαναγίνει Παγκόσμιο Φεστιβάλ, προβληματίζονται. Με την καθοριστική συμβολή του φιλόξενουλΛαού και της νεολαίας της Κούβας και την αποφασιστική δουλιά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), το 14ο ΠΦΝΦ έγινε πραγματικότητα. Οι δεκάδες Κομμουνιστικές Νεολαίες και Νεολαίες Κομμουνιστικών Κομμάτων με τους χιλιάδες αντιπροσώπους τους στο Φεστιβάλ, οι δεκάδες προοδευτικές αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις νεολαίας από όλα τα σημεία της Γης, έδωσαν με την παρουσία τους το αναγκαίο χρώμα στην αντιιμπεριαλιστική συνάντηση, συμβάλλοντας όχι απλά στην αναβίωση του θεσμού, αλλά και στην αγωνιστική συνέχειά του στις μέρες μας.

Οι νέοι Κομμουνιστές της Ελλάδας με την πολυμελή αντιπροσωπεία τους, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για τη διασφάλιση του αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της διοργάνωσης, παρεμβαίνοντας δημιουργικά σε όλα τα κέντρα συζήτησης και στις εκδηλώσεις, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Δεκάδες ήταν οι διμερείς επίσημες συναντήσεις της ΚΝΕ με άλλες Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο. Τέλος, αίσθηση έκανε το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ, με το πολιτικό τραγούδι του στις εμφανίσεις του.

Η ιστορία του ΠΦΝΦ πρέπει να συνεχιστεί. Η δέσμευση της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής για διεξαγωγή του 15ου Φεστιβάλ μέσα στα επόμενα χρόνια αποτελεί θετικό γεγονός, που δεν πρέπει όμως να μας οδηγήσει σε "Φεστιβάλ αυτοσκοπό". Το 15ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, πρέπει να πατήσει στις εμπειρίες των προοδευτικών νέων από την οργανωμένη πάλη τους στις διάφορες χώρες, να είναι το βήμα της ανταλλαγής και του σχεδιασμού τέτοιων πρωτοβουλιών που θα "στριμώχνουν" τον ιμπεριαλισμό και θα δυναμώνουν το μέτωπο σε κάθε χώρα εναντίον του. Εχουμε την ελπίδα ότι η διεξαγωγή του 14ου ΠΦΝΦ στην Κούβα φέτος, πέρα από τις δυσκολίες που είχε να αποκρυσταλλώσει ακόμη πιο καθαρά την ανάγκη για την αντιιμπεριαλιστική αντεπίθεση, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην τόνωση των ιστορικών χαρακτηριστικών του θεσμού, ανοίγοντας μπροστά μας ένα λαμπρό πεδίο δράσης και σκληρής δουλιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ