Κυριακή 10 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Εμειναν μόνο οι υποσχέσεις

Το κεφαλοχώρι της Ξάνθης Κένταυρος επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ και συζήτησαν με τους κατοίκους τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι κάτοικοι του χωριού επικέντρωσαν σε τρία προβλήματα, που είναι η στέγαση του δημοτικού σχολείου, η ασφαλτόστρωση ενός τμήματος του δρόμου που συνεχώς εξαγγέλλεται και ποτέ δεν πραγματοποιείται και το ακάλυπτο ρέμα που περνά μέσα από το χωριό.

Η μη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων "δείχνει την αδιαφορία της πολιτείας, όπως και την υποκρισία και τα ψέματα υπουργών, νομαρχών, περιφερειαρχών, αλλά και εκείνων που τάχατες ενδιαφέρονται για την πολιτιστική κληρονομιά των κατοίκων της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, όπου βρίσκεται και ο Κένταυρος", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ. "Οι 350 μαθητές του δημοτικού, συνεχίζει η ανακοίνωση, στην κυριολεξία στοιβάζονται σε έξι μικρές αίθουσες. Οταν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την πολιτιστική κληρονομιά των εργαζομενων φτιάχνει σχολεία. Ας αφήσουν λοιπόν τις διχαστικές ενέργειες με το λεγόμενο "πομάκικο λεξικό και γραμματική" και να φτιάξουν σχολεία".

"Εδώ και χρόνια, υπογραμμίζει η ΝΕ Ξάνθης, έμεινε χωρίς ασφαλτόστρωση ένα κομμάτι χωματόδρομου 4 χιλιομέτρων περίπου πριν το χωριό. Ο νομάρχης δήλωσε ότι δε θα ξαναπατήσει στο χωριό αν δε γίνει ο δρόμος, ο δε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωνε πριν ενάμιση χρόνο ότι σε έξι μήνες θα εγκαινιάσει την ασφαλτόστρωση αυτού του μικρού κομματιού του χωματόδρομου. Δε χρειάζονται άλλα σχόλια".

Το ρέμα που περνά μέσα απ' το χωριό είναι ακάλυπτο σε δυο σημεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους. "Τα προβλήματα αυτά δεν είναι καινούρια, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ. Εχουν γίνει από το ΚΚΕ και στο παρελθόν ενέργειες. Ομως η κυβέρνηση αδιαφορεί. Ισως περιμένει τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ρίξει λίγο τσιμέντο και άσφαλτο. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει πάλι Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Οι κάτοικοι του χωριού στηρίζουν το ΚΚΕ και θα στηρίξουν και άλλες πρωτοβουλίες που θα πάρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων. Ομως η πολιτική των κυβερνήσεων μέχρι τώρα γέννησε τέτοια προβλήματα και συνεχώς τα αναπαράγει και γεννά καινούρια. Αρα, χρειάζονται, εκτός από τη στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ, και αγωνιστικές πρωτοβουλίες των κατοίκων του χωριού κόντρα σε αυτή την πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ