Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
Να μην αποκεφαλιστεί η μέλλουσα γενιά

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν στην κυβέρνηση οι πολύτεκνοι, τη στιγμή που ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός. Με έναν πρωτότυπο τρόπο ζητούσαν να ψηφιστεί "ένας παιδοκεντρικός προϋπολογισμός" και να μη γίνει καμιά περικοπή στο επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας. Ετσι, λοιπόν, το Σάββατο σ' ένα αυτοκίνητο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας των Πολύτεκνων (ΑΣΠΕ) υπήρχε η χριστουγεννιάτικη φάτνη και περιφερόταν συνεχώς γύρω από τη Βουλή.

Το νόημα αυτού του μηνύματος, σύμφωνα με την ΑΣΠΕ, ήταν ότι οι βουλευτές θα 'πρεπε να καταστήσουν τον προϋπολογισμό παιδοκεντρικό και να μην ακολουθήσουν το πνεύμα του Ηρώδη, ώστε με περικοπές στα δημογραφικά κονδύλια να αποκεφαλίσουν τη μέλλουσα γενιά των Ελλήνων.

Μηνύματα συμπαράστασης προς τους πολύτεκνους έστειλαν δήμαρχοι, δημοτικά συμβούλια πολλών δήμων της χώρας, συνδικαλιστικές οργανώσεις, πνευματικά ιδρύματα, εκπρόσωποι της Εκκλησίας κλπ.

Στο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλυμνίων, που είναι η περιοχή με τους περισσότερους πολύτεκνους σε όλη την Ευρώπη, αναφέρει ότι οι Καλύμνιοι είναι αντίθετοι στην περικοπή των συντάξεων στις πολύτεκνες μητέρες και ότι τα μέτρα αυτά "καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την οικονομική κατάσταση των πολύτεκνων οικογενειών του νησιού σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των οικογενειών βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ