Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτινή χαρτοκαμπάνια

Την περιπέτεια του τυπωμένου χαρτιού και του γράμματος, αφηγείται η Χριστουγεννιάτικη Χαρτοκαμπάνια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου,που κυκλοφόρησε και έχει την υπογραφή του ζωγράφου και χαράκτη Μανώλη Χάρου.Διακόσιες πενήντα χιλιάδες χαρτοσακούλες και 250.000 σελιδοδείκτες που τυπώθηκαν, βρίσκονται στο δρόμο για τα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και από εκεί θα μοιράζονται στους βιβλιόφιλους. Ετσι, όλοι οι φιλαναγνώστες που αγοράζουν ή χαρίζουν βιβλία αυτή την εποχή, βγαίνουν διπλά κερδισμένοι, καθώς παίρνουν και το Χριστουγεννιάτικο δωράκι τους: όμορφες σακουλίτσες για να βάζουν τα βιβλία τους και χρήσιμους σελιδοδείκτες για να μη χάνουν τη συνέχεια.

Οι σελιδοδείκτες της φετινής Χριστουγεννιάτικης Χαρτοκαμπάνιας του Ε. ΚΕ. ΒΙ. έχουν τυπωμένα πάνω τους τα γράμματα της αλφαβήτας και λέξεις - κλειδιά. Κάθε σελιδοδείκτης έχει ένα γράμμα και κάθε γράμμα αποτελεί το αρχικό μιας λέξης, η οποία σχετίζεται με το βιβλίο και το διάβασμα. Ο δημιουργός της Χαρτοκαμπάνιας, Μ. Χάρος, χρησιμοποίησε "παραπεταμένα" χαρτιά με ποικίλα σχέδια και χρώματα για τους σελιδοδείκτες. Οι σακουλίτσες παραπέμπουν στην ιστορία της γραφής. Ανακαλούν στη μνήμη το πρώτο τετράδιο του δημοτικού σχολείου με τις γαλάζιες γραμμές και τα περιθώρια, ενώ δεξιά και αριστερά υπάρχουν αποσπάσματα από κείμενα του Παπαδιαμάντη και στίχοι της "Οδύσσειας".

Σημειώνουμε, ότι είναι η τρίτη φορά που το Ε. ΚΕ. ΒΙ. οργανώνει Χαρτοκαμπάνια, πάντα με την επιμέλεια ενός γνωστού εικαστικού δημιουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ