Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο και χορός

Επίσημη πρεμιέρα έχει το Σάββατο (28/12) η "Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης",με το έργο "Πέρα από τη νύχτα" του Μήτσου Ευθυμιάδη,που παρουσιάζεται στο θέατρο "Πολύτεχνο".Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου,σκηνικά Ιωσήφ Β. Χατζηπαυλή,κοστούμια Τότας Πρίτσα,μουσική Θάνου Ρούφου,χορογραφία Ζέφης Μπαρτζώκα.Παίζουν: Νίκος Νικολαϊδης, Νίκος Πόγκας, Τάσος Αναγνώστου, Λάζος Τερζάς, Στέλιος Γούτης, Γιάννης Τσικής, Μπάμπης Αλατζάς, Εβίτα Παπασπύρου και Μίρκα Καλατζοπούλου.

  • Το έργο του Γιάννη Παπάζογλου "Ο τόπος του εγκλήματος",που ανεβαίνει για πρώτη φορά, παρουσιάζεται από την Κεντρική Σκηνή του "Θεάτρου του Ηλιου",σε σκηνοθεσία Ανδρέα Παπασπύρου,σκηνικά - κοστούμια Αννας Γεωργιάδου - Κέννυ Μακ Λέλλιν.Παίζουν: Ανδρέας Παπασπύρος, Δάφνη Βασιλειάδου, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Ηρακλής Στρούγγης.Τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα σε ένα λαβύρινθο προσπαθούν απεγνωσμένα να δραπετεύσουν. Η έξοδος παντού και πουθενά. Αντί γι' αυτήν αντικρίζουν τα είδωλά τους. Τέσσερις άνθρωποι που στραγγάλισαν τις επιθυμίες τους, αναζητούν το δρόμο της επιστροφής στον απολεσθέντα παράδεισο. Βυθίζονται στην αυταπάτη και την ψευδαίσθηση.
  • Η ομάδα χοροθεάματος "Κινητήρας" παρουσιάζει, για λίγες παραστάσεις, στο θέατρο "Μουσούρη" το χοροθέαμα για μικρούς και μεγάλους "Οι χοροί του Φον Πολυστρόφ",βασισμένο σε μια ιδέα της χορογράφου Αντιγόνης Γύρα.Ο Πολυστρόφ είναι ένας χορογράφος, που με το μαγικό του παπούτσι προσπαθεί να φτιάξει χορούς που ονειρεύτηκε. Για κακή του τύχη, το παπούτσι του έχει κέφια για ζαβολιές και φέρνει τα πάνω κάτω. Η μουσική είναι του Κώστα Χαριτάτου,τα κοστούμια της Βίκυς Αδάμου και του Αγγελου Μέντη.Χορεύουν: Αμαλία Μπένετ, Γιάννης Σουλέας, Βανέσα Ανδρικοπούλου, Τόνια Πάστρα, Βίκυ Αδάμου και Χρήστος Πολυμενάκος.Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή 12μ και 3μμ και Δευτέρα 6.30μμ.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης αρχίζει τις παραστάσεις του με έργο για παιδιά. Στις αρχές του καινούριου χρόνου ανεβάζει το παραμύθι του Γιώργου Αρμένη "Ο Τζιτζιρής",σε σκηνοθεσία Βασίλη Μητσάκη,σκηνικά Γιάννη Καρύδη,μουσική Λίνου Κόκκοτου,χορογραφίες Ολυμπίας Αγαλιανού.Παίζουν: Αμαλία Γκιζά, Αρης Τσιούνης, Σούλα Διακάτου, Τάκης Λιατζιβίρης, Αντώνης Κουτσελίνης κ.ά. Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός κοκορίκου που εγκαταλείπει το χωριό του και πάει στην πρωτεύουσα για να γίνει βασιλιάς. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες. Ενα ταξίδι αυτογνωσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ