Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το "χάραμα" του Κάιν

Ευχηθήκαμε και ανταλλάξαμε ευχές και φιλιά κάτω από το γκι και το ου, κι είπαμε "Και του χρόνου". Φορτιστήκαμε, συναισθηματικά και ψυχικά. Εκτόνωση ζητάμε. Κουραστήκαμε. Μια ταινία, που θα μας μεταφέρει μακριά, ανατολικά, κοντά στον παράδεισο, αποζητάμε. "Ανατολικά της Εδέμ",λοιπόν, από το ΣΚΑΪ στη 01.00. Μια ταινία του Ηλία Καζάν που μεταφέρει το βιβλικό μύθο του του Κάιν και του Αβελ στην οθόνη. Ο Τζέιμς Ντιν, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κάνει μόνο τηλεοπτικές εμφανίσεις, εμφανίζεται εδώ στον πρώτο πρωταγωνιστικό κινηματογραφικό του ρόλο και ερμηνεύει τον Καλ, δηλαδή τον Κάιν, τον παρεξηγημένο γιο που προκαλεί με τις πράξεις του, τον αυστηρό πατέρα του. Ο Καλ, που αναστατώνεται όταν μαθαίνει ότι η μητέρα του τους είχε εγκαταλείψει για να ανοίξει καμπαρέ στο Μοντερέι, αποφασίζει να προσπαθήσει να αποδείξει και στον πατέρα του και στον αδελφό του ότι κι αυτός έχει κάποια αξία. Και θα το κάνει με το δικό του τραγικό τρόπο. Ολα αυτά τα οικογενειακά δράματα συμβαίνουν στην Καλιφόρνια του 1917.

Από το STAR στις 14.15 "Δάσκαλος για κλάματα" του Τζέρι Λούις.

Ενας άσχημος, άχαρος, ασήμαντος και γκαφατζής καθηγητής μεταμορφώνεται με τη βοήθεια ενός ελιξιρίου σε γοητευτικό, δυναμικό, χαριτωμένο και κυνικό γόη, που γίνεται ξαφνικά το είδωλο του κολεγίου όπου διδάσκει. Ο Τζέρι Λούις μάς γυρνάει στη δεκαετία του '60 και επιχειρεί μια κριτική ανάλυση των τύπων και της συμπεριφοράς τους που κυριαρχούσαν στην Αμερική. Η ταινία αυτή θεωρείται η πιο ώριμη και η πιο σωστή δημιουργία του σκηνοθέτη. Πλάι του η Στέλλα Στίβενς.

Από την ΕΤ-1 στη 01.00 "Το χάραμα" του Αλ. Μπίστικα.

Ενας διάσημος λαϊκός τραγουδιστής συνδέεται με μια πωλήτρια, η οποία τον βοηθά να ξεκινήσει μια νέα και λαμπερή σταδιοδρομία στο κέντρο διασκέδασης "Το Χάραμα".Η ταινία είχε απήχηση το κοινό για την αμεσότητα και τη λαϊκότητα που τη διακρίνει και για την ωραία μουσική που τη συνοδεύει. Με τους Σταύρο Ζαλμά και Κατερίνα Κούκα.

Από το MEGA στη 01.00 "Σουίτ Τσάριτι" του Μπομπ Φος.

Το Σουίτ Τσάριτι είναι η ιστορία μιας απελευθερωμένης γυναίκας. Στην ουσία είναι μια απλή χορεύτρια του καμπαρέ, που είναι ερωτευμένη με έναν άνδρα που τις παίρνει όλες της τις οικονομίες. Είναι ένα ωραίο μιούζικαλ, ακριβό, με εντυπωσιακά χορευτικά νούμερα από την εκπληκτική Σίρλεϊ Μακ Λέιν. Η ταινία ήταν υποψήφια για Οσκαρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ