Σάββατο 28 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο "πολιτισμός" των απλήρωτων

Οι 200 συμβασιούχοι του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη περιμένουν ακόμα το Δώρο Χριστουγέννων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Για τα διάφορα έργα βιτρίνας, τις πολυδάπανες φιέστες και τους παχυλά αμειβόμενους παντός είδους συμβούλους, υπάρχουν χρήματα στον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη, αλλά για τους 200 συμβασιούχους εργαζόμενους του ΟΠΠ,που απασχολούνται σε έργα της 9ης και 16ης Εφορίας Αρχαιοτήτων δεν υπάρχει δραχμή για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων.

Η επίσημη θέση του ΟΠΠ ήταν πως τα χρήματα για τη μισθοδοσία καθυστέρησαν (γεγονός βέβαια που δεν ισχύει για τους διοικητικούς υπαλλήλους) και πως την απόλυτη ευθύνη φέρει το υπουργείο Πολιτισμού,το οποίο όμως με τη σειρά του μεταφέρει την ευθύνη στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Από τον "Αννα" δηλαδή στον "Καϊάφα", αλλά το περίεργο είναι πως κονδύλια για τις άλλες δραστηριότητες του ΟΠΠ ποτέ δεν έχουν καθυστερήσει. Χτες το πρωί, η Ενωση Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ και ΟΠΠ πραγματοποίησε διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο του Οργανισμού ζητώντας άμεσα να λυθεί το πρόβλημα. Μετά από αυτό, εκπρόσωπος της διοίκησης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως μέχρι σήμερα το Δώρο των Χριστουγέννων θα είχε καταβληθεί. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η υπόσχεση από τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εκτάκτων μεταξύ άλλων, τονίζει πως "για μια ακόμη φορά ο ΟΠΠ αποδεικνύει με τα έργα του και όχι μόνο με τα λόγια, τον τεράστιο βαθμό αδιαφορίας, που φθάνει τα όρια της αναισθησίας απέναντι στους εργαζόμενους. "Εδώ πολιτισμός είναι ο άνθρωπος" είναι το σλόγκαν της Πολιτιστικής. Ποιος άνθρωπος - αναρωτιέται η Ενωση Εκτάκτων - ο διοικών και ο συμβουλεύων και παχυλά αμειβόμενος ή ο εργαζόμενος και αφειδώς εμπαιζόμενος";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ