Σάββατο 28 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μποναμάς" η αβεβαιότητα

Αβέβαιο είναι το μέλλον της ΣΟΦΤΕΞ και των εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια

Ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον της επιχείρησης και των ίδιων, επικρατεί στους 2.500 εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ,μετά την απόφαση της κυβέρνησης να την ιδιωτικοποιήσει "πάση θυσία". Αβεβαιότητα που επιτείνουν η απόφαση να τεθεί δυο μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, σε υποχρεωτική άδεια πάνω από το μισό προσωπικό, αλλά και οι διάφορες φήμες που κυκλοφορούν και κάνουν λόγο ότι η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα!

Η μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία της χώρας, έχει σκόπιμα οδηγηθεί σε οικονομική παραλυσία, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να αγοραστούν πρώτες ύλες και να μπορέσει να λειτουργήσει. Αυτόν ακριβώς το λόγο επικαλέστηκε η διοίκηση της επιχείρησης για να θέσει σε 15ήμερη άδεια 1.500 εργαζόμενους και απ' τα τρία εργοστάσια που διαθέτει (Αθήνα, Μ. Πεύκο, Δράμα). Επιπλέον - όπως διαρρέουν διάφορα στελέχη της επιχείρησης - η ΔΕΗ απειλεί με κόψιμο του ρεύματος λόγω χρεών και ο κίνδυνος να γυρίσουν οι εργαζόμενοι μετά τις γιορτές και να βρουν σβηστές τις μηχανές είναι μεγάλος. Το όλο σκηνικό συμπληρώνουν οι συνεχείς καθυστερήσεις τους τελευταίους μήνες στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων, καθώς και του Δεκέμβρη που δεν έχει εξοφληθεί ακόμα.

Ολα αυτά συμβαίνουν, λίγες μόλις μέρες μετά τη δήλωση της υφυπουργού Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση μετά την απόφαση να την ξεπουλήσει, προχωρά στις απαραίτητες "διαδικασίες εξυγίανσης"!

Οι μέχρι τώρα "εξυγιαντικές διαδικασίες" που ακολούθησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα η επιχείρηση να "φορτωθεί" με 20 δισ. δραχμές χρέη και να πληρώνει μόνο για τόκους στις τράπεζες κάθε χρόνο περίπου 3 δισ. δραχμές. Και αυτό παρά το ότι πρόκειται για δυναμική επιχείρηση, πλήρως καθετοποιημένη, που κατέχει μάλιστα την πρώτη θέση στην αγορά, σε ποσοστό 40%, όπως και την πρώτη θέση στις εξαγωγές ελληνικού χαρτιού, με ποσοστό 60% επί των εξαγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ