Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκβιαστές

Στη χτεσινή εκπομπή - παρωδία του ΑΝΤΕΝΝΑ, εκπρόσωπος του ΚΚΕ δεν προσκλήθηκε. Σε μια τέτοιου είδους εκπομπή, με εμφανείς στόχους και επιδιώξεις, εκπρόσωπος του Κόμματος, ακόμα κι αν είχε προσκληθεί, είναι πιθανό να μην αποδεχόταν την πρόσκληση, όπως συνέβη προχτές στην αντίστοιχη εκπομπή του ΣΚΑ+ΔΚΙ.

Ωστόσο, ο αποκλεισμός από την πλευρά του ΑΝΤΕΝΝΑ - πέρα από τη γνωστή τακτική που ακολουθεί το κανάλι έναντι των κομμουνιστών - έχει και το παρασκήνιό της. Την προηγούμενη βδομάδα, όταν το ΚΚΕ και ο "Ρ" δε δίστασαν να μιλήσουν για τη λογοκρισία που επέβαλαν οι αρμόδιοι του καναλιού, "κόβοντας" συγκεκριμένη εκπομπή (αυτή που τελικά μετά το θόρυβο μετέδωσαν την Κυριακή), εκπρόσωπος του ΑΝΤΕΝΝΑ, επιτελικό στέλεχος του καναλιού, μας διαμήνησε πως καλό είναι να μην ασκούμε κριτική και να μην ξεχνάμε πως "υπάρχει και η επόμενη μέρα".

Είναι φανερό, πως οι εκλεκτοί του Μ. Κυριακού ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι εστί "επόμενη μέρα" και - πολύ περισσότερο - πού οδηγεί η υποταγή στους εκβιασμούς εκείνων που φαντάζονται πως έχουν το πάνω χέρι. Τέτοιου είδους εκβιασμοί στο ΚΚΕ δεν πέρασαν χτες, δεν έχουν πέραση σήμερα, ούτε αύριο θα πιάνουν τόπο. Η κάθε "επόμενη μέρα" για τους κομμουνιστές οικοδομείται στη στάση αρχών που καθημερινά τηρούν, μακριά από το σκοτάδι που επιχειρούν να επιβάλουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες των καναλιών και οι - μέχρι την πρώτη κόντρα - ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ