Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές νύχτες

Αρχισε χθες και ολοκληρώνεται απόψε ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου "Φίλοι της Μουσικής", στην αίθουσα "Δημήτρη Μητρόπουλου" του Μεγάρου Μουσικής.Συγκεκριμένα, η "Ορχήστρα Ωδείων" (ιδρύθηκε το 1992), υπό τη διεύθυνση του νέου μαέστρου Γιώργου Αραβίδη,θα ερμηνεύσει έργα Πάχελμπελ,το παραμύθι του Προκόφιεφ "Ο Πέτρος και ο Λύκος" με αφηγήτρια την Κάρμεν Ρουγγέρη και ακόμα Ντβόρζακ, Μπιτλς καιΜπερνστάιν,σε ενορχήστρωση Αλκη Μπαλτά.

  • Με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, αφιερωμένο στους συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, υποδέχεται η "Καμεράτα" την καινούρια χρονιά. Την Παρασκευή και το Σάββατο, παρουσιάζει υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου,έργα συνθετών του 20ού αιώνα: Γ. Παπαϊωάννου (σολίστ η Μαριβόν λε Ντιζές), Σ. Μπάρμπερ, Λ. Μπέριο, Β. Λουτοσλάβσκι και Αλ. Χοβχάνες (σολίστ ο Χρ. Ζερμπίνος).
  • Στις 23 του Γενάρη το "Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής" υπό τη διεύθυνση του Μ. Λογιάδη θα παρουσιάσει έργα των: Χρ. Λεοντή, Γ. Μηνά, Αλ. Μούζα και Β. Τενίδη.Πρόκειται για έργα που γράφτηκαν ειδικά για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ερμηνεύουν οι: Ν. Βενετσάνου και Ν. Βάινμπερκ.
  • "Αναμνήσεις από τη Μόσχα" για βιολί και πιάνο θα παρουσιάσουν στις 26 του Γενάρη στην αίθουσα Μητρόπουλου η Νίνα Πατρικίδου και η Λιουντμίλα Πασχαλίδου.Παρουσιάζουν έργα των: Ιβάν Χαντόσκιν, Ι. Στραβίνσκι, Ραχμάνινοφ, Τσαϊκόφσκι, Γκλίνκα κ.ά.
  • Δύο παραστάσεις θα δώσει στο Μέγαρο, στις 24 και 26/1, η Γαλλίδα Σ. Γκιλέμ,η "χορεύτρια του αιώνα" όπως την αποκάλεσαν. Θα χορέψει το "Μπολερό" σε μουσική Μ. Ραβέλ και χορογραφία Μ. Μπεζάρ,το "Σίσσυ - η αναρχική αυτοκράτειρα" σε μουσική Γιόχαν Στράους,αλλά και αποσπάσματα από έργα του Μ. Χατζιδάκι, Χ. λε Μπαρς κ.ά.
  • Στις 27 του Γενάρη η Βουλγάρα υψίφωνος Γκένα Ντιμιτρόβα επανέρχεται στο Μέγαρο για ένα ρεσιτάλ στο πλαίσιο του "Κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές".

Θα ερμηνεύσει άριες των: Πουτσίνι, Καταλάνι, Βέρντι κ.ά.

  • Τέλος, ο Γενάρης θα κλείσει με το διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο: "Ανατολή - Δύση: Στα μουσικά σταυροδρόμια της Γης".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ