Κυριακή 1 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
Σώμα με σώμα οι μάχες στο Γκρόζνι

ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ.-

Από ξηράς και από αέρος επιτίθενται συντονισμένα οι ρωσικές δυνάμεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι.

Αν και οι δυνάμεις των Τσετσένων απάντησαν δυναμικά στις ρωσικές επιθέσεις, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται, ήδη, στην περιφέρεια της πόλης.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ότι από το βομβαρδισμό, που πραγματοποίησαν τα ρωσικά αεροσκάφη τα ξημερώματα, υπάρχουν πολλά θύματα και εκτεταμένες ζημιές. Οι Τσετσένοι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι είναι η πρώτη φορά, από τότε που άρχισαν οι συγκρούσεις στην Τσετσενία, που οι μάχες διεξάγονται τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άμαχοι να προσπαθούν να διαφύγουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Και όλα αυτά, παρά την ειρηνευτική προσέγγιση που επιχείρησε ο Τσετσένος Πρόεδρος Τζοκχάρ Ντουντάγιεφ στον Ρώσο ομόλογό του, Μπορίς Γιέλτσιν, στον οποίο πρότεινε να τεθεί σε εφαρμογή μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός από τις πρώτες ώρες του 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ