Κυριακή 1 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
Απανωτές επιθέσεις κλείνουν το 1994

ΤΟΥΡΚΙΑ.-

Νια γυναίκα ξεναγός σκοτώθηκε και δύο άνδρες, αγνώστων στοιχείων, τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί σε παλτό που βρισκόταν στο μπαρ του ξενοδοχείου. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ μετέδωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν παρόμοιος με αυτόν που εξερράγη την Πέμπτη σε εμπορικό κέντρο της πόλης τραυματίζοντας ένα άτομο.

Για την έκρηξη της Πέμπτης, την ευθύνη είχε αναλάβει μια μικρή ισλαμική οργάνωση, το "Ισλαμικό Μέτωπο Μαχητών της Μεγάλης Ανατολής". Παρά την ομοιότητα αυτή, μέχρι χτες το μεσημέρι, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη στο ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ομως και δεύτερη τρομοκρατική επίθεση έπληξε, χτες, την Τουρκία. Δύο άτομα σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν, νωρίς χτες το πρωί, όταν 3 άνδρες και 1 γυναίκα, που επέβαιναν σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγκυρα - Κωνσταντινούπολη, άνοιξαν πυρ εναντίον των επιβατών. Οι 4 οπλοφόροι, οι οποίοι πέταξαν και μια χειροβομβίδα στο λεωφορείο, κατάφεραν τελικά να διαφύγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ