Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
MIKRA MEGALA

ΨΩΜΙ: Την Πέμπτη 5 Γενάρη προμηθευτείτε ψωμί για δύο μέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρτοποιών της πρωτεύουσας λόγω των Θεοφανίων την Παρασκευή τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά όλη τη μέρα και δε θα δεχτούν ούτε φαγητά για ψήσιμο. Το Σάββατο 7/1 τα αρτοποιεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΙΝΚΑ: Τη στατιστική παραπόνων για το 1994 ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Τα παράπονα των καταναλωτών το 1994 έφτασαν τις 36.009 και τις 5 πρώτες θέσεις κατέχουν σταθερά για 24 συνεχή έτη ο ΟΤΕ, η ακρίβεια, η ΔΕΗ, η νοθεία και τουρισμός. Για πρώτη χρονιά φέτος τα πρωτεία χάνονται από τον ΟΤΕ που περνά στη 2η θέση και μεταφέρονται στο Κόστος Ζωής, ενώ στην 3η καταχωρούνται τα παράπονα για νοθευμένα - ακατάλληλα τρόφιμα. Την 4η θέση καταλαμβάνουν τα παράπονα για υπηρεσίες τουρισμού - εστίασης - ψυχαγωγία, ενώ την 5η για το περιβάλλον. Μείωση παραπόνων παρατηρείται για τη ΔΕΗ, το ψωμί, τις μισθώσεις ακινήτων και για την ΕΥΔΑΠ, της οποίας, όμως, τα παράπονα πολλαπλασιάστηκαν για τους εκτός λογικής λογαριασμούς. Παρουσιάζεται αύξηση των παραπόνων για τα ΕΛΤΑ, τις τράπεζες, τις ασφάλειες και για τις οικοδομικές - τεχνικές εργασίες.

ΛΑ+ΔΚΙΚΗ ΤΕΧΝΗ: Στο μέγαρο του ΟΛΠ, για 12η χρονιά, από 12 - 15 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η έκθεση "Λαϊκή Τέχνη '95" όπου εκθέτουν 325 εργαστήρια. Πρόκειται για παρουσίαση και προσπάθεια προβολής των τελευταίων επιτευγμάτων της ελληνικής λαϊκής τέχνης και των παραδοσιακών προϊόντων που στερούνται μόνιμης έκθεσης στην Αττική. Η λαϊκή τέχνη αποτελεί έναν από τους πλέον συναλλαγματοφόρους κλάδους, με ετήσιο τζίρο περίπου 12 δισ., με χιλιάδες βιοτεχνίες και οικοτεχνίες σ' όλη τη χώρα. Προμηθεύει και συντηρεί 9.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σ' όλη την Ελλάδα.

XIOSBANK: Τη μείωση των επιτοκίων δανείων της, ανακοίνωσε χτες η Xiosbank. Συγκεκριμένα τα επιτόκια που προσφέρει η τράπεζα είναι: Δανειοδότηση αυτοκινήτου XiosAuto 26% από 27%. Επισκευαστικά δάνεια (χωρίς προσημείωση) 27% από 28%. Μειώνεται επίσης το επιτόκιο πολυδανείου, με αποτέλεσμα δάνειο ύψους 1 εκατ. δρχ. με διάρκεια αποπληρωμής 36 μήνες απαιτεί μηνιαία δόση 44.268 δρχ. Το βασικό επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων δε μεταβάλλεται και είναι 25%, ενώ τα επιτόκια καταθέσεων προσφέρουν ετήσια απόδοση που φθάνει για τη χρονική περίοδο 3 - 9/1/95, το 17,52%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ