Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Αλλεπάλληλες συσκέψεις για... λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις

Οι προτεραιότητες και τα μέσα για την πιστή εφαρμογή της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων για το 1995 καθορίζονται σε ευρεία σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στις "προτεραιότητες" της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εντάσσονται, πριν απ' όλα η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η χρησιμοποίηση της λεγόμενης ΟΚΕ (η πρώτη συνεδρίαση της οποία θα γίνει στις 19 Γενάρη) ως μέσου για την "επίτευξη" της "συναίνεσης" - δηλαδή της υποταγής των εργαζομένων στη φιλοσοφία και τους στόχους της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου θα συμμετάσχει όλο το οικονομικό επιτελείο του υπουργείου. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν και οργανωτικά θέματα του υπουργείου.

Στα πλαίσια της "γραμμής" αυτής πιθανότατα αμέσως μετά την προαναφερθείσα σύσκεψη θα επακολουθήσει νέα σύσκεψη στην οποία θα εξεταστεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.Για το ίδιο θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και άλλη σύσκεψη την προσεχή Παρασκευή ή τη Δευτέρα. Τα αρμόδια κυβερνητικά επιτελεία "εξετάζουν" διάφορα σενάρια προώθησης της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ: Από την έκδοση ομολόγων 5ετούς διάρκειας τύπου "Μπαλαντίρ", μέχρι την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών μικρού - σε πρώτη φάση - αριθμού μετοχών, κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τέλος του Γενάρη αναμένεται να έχει παρθείαπόφαση,δηλαδή να έχει επιλεγεί το "κατάλληλο" σενάριο. Ανάλογα με το πώς και πότε θα αρχίσει και τυπικά η διαδικασία πώλησης των μετοχών του ΟΤΕ θα εξαρτηθεί και το εάν και πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια του Οργανισμού το δεύτερο εξάμηνο του 1995.

Από την επόμενη βδομάδα αρχίζουν και ταξίδια στο εξωτερικό στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, την επόμενη βδομάδα θα μεταβούν στο Παρίσι κορυφαίοι παράγοντες του ΥΠΕΘΟ, προκειμένου να συναντηθούν και να "ενημερώσουν" τον ΟΟΣΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενόψει της σύνταξης και δημοσιοποίησης της έκθεσης του Οργανισμού. Στις 16 Γενάρη ο Γ. Παπαντωνίου θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.

Αν. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ